ABD'li şirket çuval fabrikasını kapatıyor

Güncelleme Tarihi:

ABDli şirket çuval fabrikasını kapatıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2014 16:32

Hadımköy’deki fabrikası işçiler tarafından işgal edilen Amerikalı çuval üreticisi önce 135 işçinin iş akdini feshetti, daha sonra fabrikayı kapatma kararı aldı. Şirketin Ümraniye’deki fabrikasında ise üretime devam edildiği öğrenildi.

Haberin Devamı

Greif Çuval ile DİSK’e bağlı Tekstil İşçileri Sendikası arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi sonuçsuz kalınca, Hadımköy’deki fabrikada çalışan 600’e yakın işçi greve gitti. Fabrika 40 günden beri işçilerin kontrolündeydi.

SON GÖRÜŞME DÜN YAPILDI

En son dün, DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkesoğlu’nun başında bulunduğu bir heyet fabrika yetkilileri ile görüştü. DİSK heyeti fabrikanın üretime devam etmesi yönünde önerilerini sunarken, fabrika yetkilileri ABD'deki şirket yöneticileri ile görüşeceklerini aktardı. Dün akşama doğru ise fabrika yetkilileri dün yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, Hadımköy fabrikasındaki çalışmaların en kısa sürede tamamlanacağı kaydedildi.Açıklamanın devamında fabrikadaki üretimin kademeli olarak sonlandırılacağı kaydedildi.

Haberin Devamı

İŞÇİLERİN BEKLEYİŞİ SÜRÜYOR

Tekstil İşçileri Sendikası Genel Sekreteri Muzaffer Subaşı, sendika olarak fabrikanın üretimine devam etmesi yönünde yoğun çabalarının olduğunu, ancak sonuç alınamadığını kaydetti. Subaşı, şirketin Ümraniye Dudullu fabrikasında ise herhangi bir sorunun olmadığını, anılan fabrikada 80 kadar kişinin çalıştığını bildirdi.

Uzun bir süreden beri ücret alamayan işçilerin fabrikadaki bekleyişlerinin ise sürdüğü öğrenildi.

dgokce@hurriyet.com.tr


BAKMADAN GEÇME!