TÜPRAŞ kararında dış etki bulunmuyor

Güncelleme Tarihi:

TÜPRAŞ kararında dış etki bulunmuyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2014 01:35

REKABET Kurumu Başkanı Nurettin Kaldırımcı zamanlaması nedeniyle TÜPRAŞ kararıyla ilgili spekülasyonlar olacağını kendi içlerinde de tartıştıklarını dile getirerek, “Ancak kararı ne erkene alabilirdik ne de tehir edebilirdik” dedi.

Haberin Devamı

Kaldırımcı Turkcell, Mey İçki, Türk Telekom ile çok sayıda dersane ve sürücü kursuyla ilgili soruşturmaların da yıl sonuna kadar tamamlanacağını duyurdu. Kaldırımcı, dün “Rekabet Hukuku ve Kobi’ler” başlıklı raporun açıklandığı toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Meclis’te görüşülen ve Rekabet Kurumu’nun Danıştay ve Yargıtay yerine bakanlıkların belirlediği kişilerin atanmasının bağımsızlıklarını ortadan kaldırmayacağını belirterek, “Hükümetin kurulu kontrol edeceği varsayımları temeli olmayan içi boş varsayımlardır. Bugüne kadar hükümetlerin kararlarımıza dönük dahli yoktur” dedi.

TÜPRAŞ’a verilen 412 milyon liralık rekabeti ihlal cezasıyla ilgili gerekçeli kararın imzada olduğunu belirten Kaldırımcı şöyle konuştu: “TÜPRAŞ’la ilgili 2012 başında ön araştırma yaptık. Bu soruşturmanın son tartışmalardan bağımsız süreci var. Başka tartışmalarla meşgulken spekülasyon olacağını kendi içimizde de tartıştık. TÜPRAŞ için tüm erteleme süreci bitmişti. Daha fazla uzatamazdık. Ancak dış etki yok, öyle bir şey olmadı.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!