İkinci elde kilometre azaldı

Güncelleme Tarihi:

İkinci elde kilometre azaldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2014 01:04

Türkiye’nin ilk kurumsal ikinci el Audi showroom’u Audrive Marka Direktörü Muammer Kavas, lüks oto kullanıcısının otomobilini eskisi kadar uzun süre kullanmadığını söyledi.

Haberin Devamı

Eskiden bir otomobili alan kişinin yıllarca o otomobilden vazgeçmediğini belirten Muammer Kavas, şimdilerde bu durumun değiştiğini söylüyor. Kavas, “Günümüz koşullarında seçenek çok. Artık kullanıcı bir otomobille bir ömür gitmiyor. O yüzden otomobil eskisi kadar yıpranmıyor. Özellikle de lüks otomobil müşterisi otomobilini sürekli yeniliyor” dedi.

Aracını satan ya da satın alan kişiler için ikinci el araçların yeniliği beraberinde getirdiğini belirten Muammer Kavas şunları söyledi:

‘YENİ ARAÇLARI DENEMEK İSTİYORLAR’
“Aracını satan müşteri yeni bir araç alımı yapıyor ve o araç ile yaşadığı deneyimlere veda ediyor. Yeni alacağı aracın heyecanını duymaya başlıyor. İkinci el araç alan müşteri için de yeni deneyimlerin başlangıcı oluyor. Günümüzde sahiplik kavramının deneyim kavramına doğru değiştiğini görebiliriz. İnsanların deneyim yaşama isteklerinin arttığına şahit oluyoruz. Geçmişte araç değiştirme sıklığı ile bugün araç değiştirme sıklığı arasında belirgin farklar var. Günümüzde ürünleri ve hizmetleri keşfetme süresi çok kısaldı. Yeni keşif adetleri de hızla artıyor. ”

Haberin Devamı

‘AZ KİLOMETRE YAPMIŞ ARAÇLAR ARTIYOR’
Özellikle lüks otomobilde fazla kilometre yapılmadan satışa sunulmuş otomobil alternatiflerinin arttığını anlatan Kavas “Özellikle rekabetin çok yoğunlaşması ile her markada çıkan yeni ürünler insanlarda merak uyandırıyor. Bu doğrultuda otomobiller de kilometre ve kondisyonları iyi seviyede iken daha hızlı bir şekilde el değiştirmeye başladı. Tüketicilerin sahip olmaktan ziyade deneyim yaşama istekleri doğrultusunda çeşitli kiralama alternatifleri türedi. Bu doğrultuda kullanılan ve kiralamadan dönen araçlar da ikinci el pazarına dinamizm getiriyor. Özellikle lüks otomobil tarafında yeni deneyim yaşama isteği nispeten daha yüksek. Audrive olarak ikinci el Audi araçlar ile müşterilerimize yeni deneyimler sunmayı amaçlıyoruz” dedi.

Kavas konuşmasının devamında “İkinci elde, eski kavramının sigortası olan ‘güven’ ön planda geliyor. Biz varlığımızı sürdürebilmenin esası olarak ‘güven’i görmekteyiz ve yeni deneyim yaşamak isteyen müşterilerimizi mutlu etmek için hizmetlerimiz ile fark yaratmayı amaçlıyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!