Afrika vizyonuna 2 ödül

Güncelleme Tarihi:

Afrika vizyonuna 2 ödül
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2014 12:49

TÜRK Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi (TASAM) Stratejik Vizyon Ödülleri’ni 8’inci kez verdi. Toplam 8 kategoride verilen ödüller arasında “Stratejik Vizyon Sahibi İşadamı Ödülü” ile “Stratejik Vizyon Sahibi Kurum Ödülü”nü Afrika’da aktif iki Türk kadının alması dikkat çekti. “Stratejik Vizyon Sahibi İşadamı Ödülü”nü Ghana’da üstlendiği projelerle tanınan Arda Group’un başkanı Serpil Öztürk alırken, “Stratejik Vizyon Sahibi Kurum Ödülü”nü Afrika Kalkınma Bankası adına Neside Taş aldı.

Haberin Devamı

Ayrıca Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin, Nurol Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Çarmıklı ve İhlas Holding'in kurucusu merhum Enver Ören de arasında “Stratejik Vizyon Sahibi İşadamı Ödülü”ne layık görüldü.

ADALET İNŞAASINA İHTİYAÇ VAR
TASAM, Türkiye’nin global olarak potansiyelinin ortaya çıkarılması için stratejik vizyon oluşturulmasına odaklanıyor. TASAM Başkanı Süleyman Şensoy, ödül töreninde şöyle konuştu:

"Bölgemize ve dünyaya karşı önemli ödevlerimiz var. Bunu başarabilmemiz için çok büyük bir güç ve adalet inşasına ihtiyacımız var. Yani meşru yoldan biriktirilmiş Türkiye merkezli bir güce ve bunu bunu adaletli bir tasarrufla dağıtma misyonumuz var. Yaklaşık 200 yıldır başaramadığımız bir misyon bu. Güç ve adalet inşası için eleştiri kapasitemiz çok önemli. Küresel güç adayı olan ülkelerde eleştirilen düşünce kurumsallaşmasının olduğunu görüyoruz. Bu kapasiteyi ne kadar güçlendirebilirsek, yapacağımız hataları en aza indirmiş olacağız."

Haberin Devamı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Slovenya Başbakanı Alenka Bratusek de “Stratejik Vizyon Sahibi Siyasetçi Ödülü”nü aldı. TASAM ayrıca, bilim insanları, sanatçılar, bürokratlar ile gazetecileri de ödüllendirdi.

Ödül alanların tam listesi

“Stratejik Vizyon Sahibi Bilim İnsanı Ödülü:
Dünya Türk Forumu Genel Sekreteri Dr. Almagül İsina, Kalp Cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez, Maltepe üniversitesi İnsan Hakları Araştırme ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Loanna Kuçuradi, Tarih ve Nüfus bilimci prof. Dr. Justin McCarty.

Stratejik Vizyon Sahibi İşadamı Ödülü:
Arda Grup Yönetim Kurulu Başkanı Serpil Öztürk, NUROL Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Çarmıklı, FİBA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü M. Özyeğin, İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Enver Ören.

Stratejik Vizyon Sahibi Sanatçi Ödülü:
Yönetmen Osman Sınav, Bakır Ustası Şener Kartal, Flüt Solisti Şefika Kutluer

Stratejik Vizyon Sahibi Bürokrat Ödülü,
TAGEM Genel Müdürü Doç. Dr. Masum Burak, Konya Valisi Muammer Erol, Başbakanlık Tanıtma Fonu Sekreteri Süleyman Erdem, Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya.

Haberin Devamı

Stratejik Vizyon Sahibi Siyasetçi Ödülü:
MHP Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Celal Adan, Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk, AK Parti MKYK Üyesi, Ankara Milletvekili Bülent Gedikli

Stratejik Vizyon Sahibi Gazeteci Yazar Ödülü:
Gazeteci- Yazar Oğuz Haksever, Alev Alatlı, Ali Bulaç, Utku Çakırözer.

Stratejik Vizyon Sahibi Kurum Ödülü:
Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı, MİLSAN Basın Sanayi A.Ş. , Konya Şeker, AfKB, Afrika Kalkınma Bankası.

Stratejik Vizyon Sahibi Devlet Adamı Ödülü:
Slovenya Başbakanı Alenka Bratusek, İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Dr. Hassan Rouhani, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!