Chobani 2.5 milyar dolarlık hisse satacak

Güncelleme Tarihi:

Chobani 2.5 milyar dolarlık hisse satacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2014 11:47

Türk girişimci Hamdi Ulukaya'nın kurduğu ve ABD'de yoğurt pazarında liderliği ele geçiren Chobani'nin 2.5 milyar dolara yüzde 20'lik azınlık hissesi satışı gerçekleştirmeyi planladığı bildirildi.

Haberin Devamı

ABD'de büyük popülarite kazanan Tür asıllı Hamdi Ulukaya'nın kurduğu Chobani yoğurtlarının 2.5 milyar dolarlık şirket hissenin satışı için nabız yokladığı bildirildi.

Şirket Bank of America'ya yüzde 20'lik hisse senedi satışı için yetki verdi. Konuya yakın kaynaklar yüzde 20'lik hisse satışı için potansiyel gıda şirketleri ve girişim sermayesi fonları ile görüşmeler yapıldığı açıkladı.

2005 yılında Hamdi Ulukaya tarafından kurulan şirket öncesinde Kraft Food'a ait New York'un South Edmenston bölgesindeki fabrikada üretime başlamıştı. Kısa sürede ABD'de büyük pazar paylarına ulaşan Chobani ABD yoğurt pazarının yüzde 40'ını elinde bulunduruyor. Araştırma şirketi Mintel'e göre bu yüzde 40'lık pazar payı 7.4 milyar dolara tekabül ediyor.

Chobani geçtiğimiz yıl bazı sıkıntılar da yaşamıştı. Eylül ayında tadında bozukluk yaşandığı gerekçesiyle toplatılan Chobani Aralık ayında da büyük market zinciri Whole Foods'un raflarından çıkarılmıştı. Whole Foods şirket politikası gereği Chobani yoğurtlarını satmayacaklarını açıklamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!