Doğan’ın esas faaliyet kârı yüzde 23 arttı

Güncelleme Tarihi:

Doğan’ın esas faaliyet kârı yüzde 23 arttı
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2014 02:15

2013 yılını yüzde 8 ciro ve yüzde 23 esas faaliyet kârı artışıyla tamamlayan Doğan Holding’in bir yıl içindeki yatırım miktarı müşterek yönetime tâbi şirketlerle birlikte, kombine olarak 565 milyon TL oldu. Medya alanında liderliğini sürdüren Doğan, medyanın yanı sıra enerji, perakende ve internet alanındaki yatırımlarına 2014 yılında da devam edecek.

Haberin Devamı

ZOR BİR YIL OLACAK

Küresel ekonomilerdeki gelişmelerin, 2014 yılının zorlu bir yıl olacağına işaret ettiğini belirten Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Begümhan Doğan Faralyalı şunları ifade etti: “Küresel planda 2014’ün zorlayıcı etkileri, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu gelişmekte olan ülkeler tarafından hissedilecek. Bunun yanı sıra 2014 yılı başında döviz kuru Türkiye’de diğer gelişmekte olan ülkelerden farklı olarak çok daha fazla değer kaybetti. Bu da ekonomimize ilave bir yük getirdi, özellikle özel sektörün borçluluğu arttı. Bu aşamada mali disiplinin titizlikle sürdürülmesi ve yapısal reformlara hız verilmesi gerekiyor. Her şeye rağmen özel sektörün güçlü finansal yapısı, dinamizmi, yarattığı istihdam olanakları ve sağlam yatırım kararları ile ülkemizin küresel dengesizliklerden az etkileneceğine ve ekonomik istikrarını koruyacağına inanıyoruz. Doğan Holding olarak faaliyet alanlarımızdaki istikrarlı performansımızla ülkemiz için değer yaratmaya devam edeceğiz. Ana faaliyet alanlarımızı oluşturan medya, enerji ve kültür-eğlence perakendesinde büyürken, değer katabileceğimize inandığımız yatırım fırsatlarını değerlendireceğiz.”

Doğan’ın esas faaliyet kârı yüzde 23 arttı

MEDYADA LİDER

Haberin Devamı

Küresel ekonomideki zor şartlara rağmen Doğan Grubu olarak 2013’te istikrarı ve mali dengeyi korumayı başardıklarını vurgulayan Doğan Holding İcra Kurulu Başkanı Yahya Üzdiyen ise şöyle konuştu: “Doğan Yayın Holding olarak sergilediğimiz başarı, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings tarafından kredi notu artırımıyla değerlendirildi. Doğan Yayın Holding ve Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş.’nin yerel ve yabancı para cinsinden kredi notu, B+’dan BB-’ye yükseltildi. Ayrıca Hürriyet’in ‘A(tur)’ olan ulusal uzun vadeli kredi notu da ‘A+(tur)’ olarak güncellendi.”
Doğan Yayın Grubu 2013’te gazete tirajında yüzde 21, dergi tirajında toplam yüzde 37’lik pazar payı ile sektördeki liderliğini sürdürdü. Kanal D, TNS verilerine göre Tüm Gün’de yine en çok izlenen TV kanalı oldu. D-Smart hızlı büyümesini sürdürdü; Pay TV abone sayısı bir önceki yıla göre yüzde 19 artarak 1 milyonu geçti, abone gelirleri yüzde 32 yükseldi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!