'Putin'i durduracak tek yol finans sistemini etkilemek'

Güncelleme Tarihi:

Putini durduracak tek yol finans sistemini etkilemek
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2014 01:04

Eski Amerikan Merkez Bankası Başkanı Allan Greenspan'den çarpıcı açıklamalar geldi. Greenspan Putin'i durduracak için yapacak fazla birşey olmadığını, tek yolun Rusya'nın finans sitemini etkilemek olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Ukrayna krizi ile birlikte dünya gündemine oturan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin için son günlerin en ilginç yorumu Amerikan Merkez Bankası (Fed) eski başkanlarından Alan Greenspan'den geldi.

"Efsane" olarak anılan ve 18 yıl Fed'i yöneten eski Fed başkanı Alan Greenspan Vladimir Putin'i durdurabilecek çok az yöntem olduğunu söyledi.

Putini durduracak tek yol finans sistemini etkilemek
CNBC televizyonunun Squawk Box programına demeç veren Greenspan "Putin muhtemelen 20. yüzyılın en büyük felaketlerden biri olarak Sovyetler Birliği'nin çöküşü olarak görüyor. Onun Sovyetler'e benzer bir kurum yaratmak istemesi çok açık. Bizim bundan kaçınabilecek kapasitemiz olduğunu düşünmüyorum. Tek yol Rusya'nın finans sistemini etkileyereke Rusya içinde bozulma yaratmak olacaktır" dedi.

Haberin Devamı

DİPLOMASİ BORSA HAREKETLERİNDEN DAHA ÖNEMSİZ
Diplomasinin Rusya'daki borsa hareketlerinden daha etkisiz olduğunu savunan Greenspan "Rublede Ukrayna krizine bağlı bozulma var. Bu iyi gitmeyen Rusya ekonomisine büyük olumsuz etki yapıyor. Diplomasi gerçekten borsa hareketlerinden daha az önemli" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!