Ünlü fütürist Gerd Leonhard internet düzenlemelerini değerlendirdi

Güncelleme Tarihi:

Ünlü fütürist Gerd Leonhard internet düzenlemelerini değerlendirdi
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2014 01:33

DÜNYADA çok sayıda şirkete ve çeşitli düşünce gruplarına (think-tank) liderlik ve danışmanlık yapan ünlü Fütürist Gerd Leonhard, Türkiye ekonomisinin son 10 yılda gerçekleştirdiği atılımla ‘take off’ noktasına geldiğini belirterek, “İşte bu noktada ne yapacağınız çok önemli.

Haberin Devamı

Ya düşersiniz ya da uçuşa geçersiniz. Türkiye bilgi ekonomisine sağlıklı bir geçişin yolunu bulmak zorunda. Çünk bilgi artık petrolün bile önüne geçmeye başladı. Eğer etik ve politik sistem uçuşa geçmeyi desteklerse iyi, yoksa internete getirilen bazı yasaklar gibi toplumun önünü tıkarsa, o zaman çok kötü ekonomik sonuçları olabilir” dedi. Teknolojiyi ve ona bağlı olarak gelişen internet ekonomisini nükleer enerji gibi düşünmek gerektiğini söyleyen Leonhard, “Artık dünya öyle bir noktaya geldi ki, bağlantıyı kesmek, bağlanabilirliğin (Connectivity) önüne geçmek çözüm değil. Tıpkı nükleer enerji gibi, interneti de en doğru şekilde kullanmanın yolunu bulmak zorundasınız. Tamamen vazgeçmeniz mümkün değil” diye konuştu.

EVET VEYA HAYIR YOK

Fütüristler Derneği (TFD) tarafından Yeditepe Üniversitesi’nde bu yıl ikincisi gerçekleştirilen ‘1 Mart Gelecek Günü’ne ana konuşmacı olarak katılan Leonhard, Hürriyet’e internetin gelecek ile ilişkisini ve Türkiye’deki son internet düzenlemelerini değerlendirdi. İnternete yasak getirmenin ‘evet’ ya da ‘hayır’ gibi kesin, net bir cevabının olmadığını vurgulayan Leonhard şöyle konuştu: “Teknolojinin çok önemli bir özelliği var. Teknolojinin bir kısımını alıp, sevmediğiniz kısmını alamazsınız. İnternette aynı şekilde, bazı şeyleri tutup, bazı şeyleri yasaklayamazsınız. İnternetin kendi içinde bir denge ve etik değerler bulmak zorundasınız.”

Haberin Devamı

Türkiye Avrupa için ‘gelecek’ olabilir

GELİŞMEKTE olan ülkelerle ilgili çok sayıda çalışma yaptığını söyleyen Gerd Leonhard, bu kategorideki ülkeler arasında en çok Türkiye ve Brezilya’nın dikkat çekici olduğunu belirtti. Brezilyalıların ‘Brezilya Gelecektir’ sloganıyla hareket ettiklerini kaydeden Leonhard, “Türkiye de Avrupa için gelecek olabilir. Böyle bir sloganın benimsenmesi hiç de yersiz değil bana göre. Hızla büyüyen, geniş bir pazar. Daha iyi bir Almanya olabilir. Almanya üretim ve ihracat odaklı bir ekonomi. Türkiye de hem üretim ve ihracat var hem de genç nüfusunun girişimci dinamiğini kullanarak, bilgiye dayalı güçlü bir ekonomi olma şansı var. Türkiye kendi küçük silikon vadisini kurabilir. Avrupa’da bunu kurmaya en güçlü aday” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!