Cehennem ortakları

Güncelleme Tarihi:

Cehennem ortakları
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2014 01:29

Tarhan Telli’nin sahibi olduğu ve son olarak Cehennem Melekleri 3 filmine verdiği motosikletlerle gündeme gelen TT Motor’a sürpriz ortaklar geldi. Fütürist Alphan Manas ve Ferrari’nin eski Türkiye Genel Müdürü Orhan Ülgür’ün ortak olduğu TT Motor kurulacak fabrikayla seri üretime geçecek.

Haberin Devamı

Cehennem ortakları

2005 yılında Tarhan Telli tarafından kurulan ve son olarak ‘Cehennem Melekleri 3’ filmi için ürettiği motosikletlerle gündeme gelen TT Motor’a sürpriz ortaklar geldi.

Brightwell Holding’in sahibi fütürist Alphan Manas ile İtalyan Ferrari ve Maserati’nin Türkiye temsilcisi FerMas’ın eski Genel Müdürü Orhan Ülgür’ün ortak olduğu TT Motor, Gebze Sanayi Bölgesi’nde kurulmakta olan 10 bin metre karelik fabrikada motosiklet üretime hazırlanıyor. Bu ortaklıkta ayrıca Mercedes ve BMW gibi devlere yedek parça üreten uluslararası bir üretici ortağı olacağı da belirtiliyor.

TT Motor Yönetim Kurulu Başkanı Tarhan Telli, Türkiye’de yapılamaz denilen şeylerin üzerine gitmeyi bir hayat felsefesi olarak algıladığını belirterek, “Benimle gerek bu inanca ve motivasyona, gerekse inovasyon ve teknoloji tecrübesine sahip yeni ortaklarla aynı çatıda toplanmak Türklerin nelere kadir oldugunu dünyaya gösterecektir” dedi. TT Motor Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Alphan Manas ise, “Çok kısa sürede bir dünya şirketi olacağımızı öngörüyorum. Elektrikli motor ve bisiklette Ar-Ge çalismalarina başlıyoruz. Şu aşamada yabancı bir potansiyal ortak ile görüşmeleri de sürdürürken ABD’deki filmin galasına yetişmek için ilk showroom’umuzu Los Angeles’da açıyoruz. Ayrıca elektrikli araçlar için bir pil şirketi de alacağız” dedi. TT Motor Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Ülgür ise, “Bugüne kadar operasyonunda olduğum otomotiv şirketlerine hep kuluçka safhasında katıldım. Özellikle lüks segmentindeki tecrübem ile bu şirketi dünya devi haline getireceğiz” açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Cehennem ortakları

Ağustosta vizyonda

2014 Ağustos’ta ABD’de vizyona girecek Expandables 3 (Cehennem Melekleri) filminde TT Motor’un özel olarak tasarladığı motorlar kullanıldı.

Haberin Devamı

Dünyaca ünlü müşterileri var

2005’te kurulan ve TT Motor, ‘TT Custom Choppers’ konsepti altında her biri tek bir adet olarak kisiye özel tasarlanmış el yapımı Türk malı Chopper motosiklet üretimi yapıyor. İnavasyonu ön planda tutan şirket dünyada ilk kez üretilen 2 tekerleği 3 tekerleğe 1 saatte çeviren dönüşüm kitini geliştirdi. Motorlarında geri vitesi de geliştiren şirketin müşterileri arasında slyvester Stallone, Brad Pitt, Wesley Snipes, JaysonStathem ve Patrick Huges gibi uluslararıası isimlerle Şafak Sezer, Beyazıt Öztürk, Kenan Doğulu, Hidayet Türkoğlu, Kenan Sofoğlu, Volkan Demirel gibi ünlü isimler yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!