Bakan ikiz babası oldu

Güncelleme Tarihi:

Bakan ikiz babası oldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2014 10:01

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek baba oldu. Baba olma sevinci yaşayan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in maaşı da artacak. İkiz babası olan Şimşek'in maaşına her bir çocuk için 38,5 lira ilave edilecek. Böylece maaşında 77 lira artış olacak. Ayrıca bir kereye mahsus olmak üzere 192,5 lira doğum yardımı alacak. Bakanın maaşı 14 bin lira civarı.

Haberin Devamı

Şimşek çocuklarının doğumunu az önce Twitter'dan attığı bir mesajla duyurdu. Şimşek mesajında, "An itibarıyla iki evlat sahibi olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Allah bahtlarını açık etsin, sağlık ve mutlulukla" ifadelerini kullandı. Bakanın yeni doğan ikiz çocuklarının cinsiyeti ise kız. Bakan Şimşek aynı zamanda kızlarının doğumuyla ilgili olarak attığı İngilizce tweet'te kızlarının doğumunu, 'hayatının en mutlu anı' olarak tarif etti.

MAAŞI 77 LİRA ARTACAK 193 LİRA DOĞUM YARDIMI ALACAK

Baba olma sevinci yaşayan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in maaşı da artacak. İkiz babası olan Şimşek'in maaşına her bir çocuk için 38,5 lira ilave edilecek. Böylece maaşında 77 lira artış olacak. Ayrıca bir kereye mahsus olmak üzere 192,5 lira doğum yardımı alacak.

Haberin Devamı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, tüm memurların yararlandığı 0-6 yaş çocuklar için verilen 38.5 liralık yardımdan yararlanacak. İkiz olduğu için bu rakam 77 lira olacak. Çocuklar 72 aylık olduklarında ise yani 6 yaşını doldurduklarında bu yardım, 19.25 liraya düşecek.

Mehmet Şimşek, eşi Esra Hanım çalışmadığı için de aylık 164,31 liralık 'eş ödeneği' yardımından yararlanıyor.

Bakan ikiz babası oldu

HASTANEDEN BAKANLAR KURULU TOPLANTISINA

Bakan Şimşek, daha sonra hastaneden ayrılıp Bakanlar Kurulu toplantısına katılmak için Başbakanlık Merkez Bina'ya gitti. Bakan Şimşek, geldiğinde gazetecilerin kutlamalarına gülerek ve el sallayarak karşılık verdi.

Bakan ikiz babası oldu

BAKAN ŞİMŞEK BAKANLAR KURULU'NA TOPLANTISINA GİRERKEN MUTLULUĞU YÜZÜNE BÖYLE YANSIMIŞTI / Foto Galeri

BAKMADAN GEÇME!