Hamamda kriz

Güncelleme Tarihi:

Hamamda kriz
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2014 01:58

Transseksüel Ebru Kırancı'nın 26 Aralık tarihinde Galatasaray Hamamı'na alınmaması üzerine hamamın önünde yapılan eylem dikkatleri mekanın üzerine çekti. Mekanın sahibi Can Cenik ise müşterilerin hamama gelen transseksüellerden rahatsız olduğunu bu yüzden onları hamama almadıklarını söylüyor.

Haberin Devamı

cmumay@hurriyet.com.tr

Ebru Kırancı (53) isimli transseksüel 26 Aralık akşamı saat 18:30 sularında İstanbul’da bulunan tarihi Galatasaray Hamamı’na gitti.

Hamamda kriz

Saat 21:00’a kadar açık olan hamama Alman kadın sevgilisiyle giden Kırancı pembe kimliğini göstererek kadınlar bölümüne yöneldi. Fakat hamam personeli kendilerine hamamın içinde turist grubu olduğunu söyleyerek yıkanmaya giremeyeceklerini ifade etti. Fakat Kırancı olay sırasında turist grubu var denmesine rağmen içeri başka kişilerin de alındığını gördüğünü söyleyerek hamamın erkekler tarafına giderek hamamın yetkilisiyle görüşmek istediğini söyledi.

Hamamda kriz

Haberin Devamı

Ebru Kırancı buradan sonrasını şöyle anlatıyor: “Bunun üzerine erkekler tarafında bulunan yetkili personel A. K. bize sizin kendi hamamlarınız var oraya gidin. Ben sizi almıyorum. İnsiyatif kullanıyorum” dedi. Kırancı bazı basın organlarında yazıldığı gibi kendilerine bir darp da uygulanmadığını söylerken daha önce benzer bir olayı Gönen kaplıcalarında da yaşadığını belirtti. Kırancı olaydan birkaç gün sonra Galatasaray Hamanı'na geri döndüklerini ifade ederek, "Orada bizi hamamın sahibi olduğunu söyleyen biri karşıladı. Ve olayla ilgili olarak özür diledi” diye konuştu.

AYRIMCILIK YOK

Konuyla ilgili olarak hurriyet.com.tr’ye konuşan İstanbul Hamamcılar ve Müstahdemleri Esnaf Odası Başkanı Ali Yılmaz olayla ilgili olarak Galatasaray Hamamı ile konuştuğunu ve olayda ayrımcılık olmadığını sadece turist grubu olduğu için ortada böyle bir durum olduğunu ifade etti. Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü, “Olayda bir ayrımcılık falan yok transseksüeller hastaneye de gidiyor başka yerlere de gidiyorlar. Ben oda başkanıyım daha önce hiç böyle bir olay görmedim” diye konuştu.

Haberin Devamı

TRANSLARI ALMIYORUZ
Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Galatasaray Hamamı’nın işletmecisi Can Cenik, müşteri memnuniyeti açısından hamama transseksüelleri almadıklarını söyledi. Cenik açıklamasının devamında “Transseksüellerle ilgili olarak daha önce bir takım sıkıntılar yaşadık. Müşterilerimiz şikayetçi oldu. Bu yüzden genel olarak transseksüelleri almak istemiyoruz hamama. Kendilerine de bunu kibar bir dille ifade ediyoruz. Bazıları bize üslubumuzdan dolayı teşekkür ediyor” dedi. Olay yaşandıktan 3-4 gün sonra hamamın önünde eylem yapan transseksüel grubun camı çerçeveyi indirdiğini de belirten Cenik transseksüellerin tercihlerine de saygılı olduklarını belirtiyor. Yaşanan olayla ilgili olarak da değerlendirmelerde bulunan Cenik, “Söz konusu gün 18 tane rezervasyon vardı o yüzden kendilerini alamadık. Bayana da arkadaşlar bunu izah etmişler. Fakat kendisi konuyu başka yerlere çekmiş. Kendisi kompleksi yüzünden cinsiyeti için alınmadığını yorumlamış” dedi.

Haberin Devamı

Cenik, Kırancı’ya olayın kibarca ifade edildiğini fakat orada çalışan insanların da olay günü bunu bir yere kadar yapabildiğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!