Türk tankına Japon motoru

Güncelleme Tarihi:

Türk tankına Japon motoru
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2013 01:32

TÜRKİYE’nin, Mitsubishi Heavy Industries ile ortak geliştirilmesini hedeflediği motor ve şanzımandan oluşan güç grubu, yeni nesil tanklara monte edilecek ve bu tanklar kara kuvvetleri envanterine girecek.

Haberin Devamı

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan’ın 6-8 Ocak tarihleri arasında Japonya’ya gerçekleştireceği ziyarete katılması beklenen Savunma Bakanı İsmet Yılmaz Nikkei gazetesinin sorularını yanıladı.

Yılmaz, “Mitsubishi Heavy Industries ile tank motoru ve şanzımanından oluşan güç grubu geliştiriyoruz ve bu konuda yeni nesil tank ‘Altay’ projesi için üretim hedefliyoruz” dedi. Nikkei’nin 3 milyon tirajlı sabah baskısında dün yer alan haberde şu ifadelere yer verildi: “Türkiye ‘Altay’ tankını Güney Kore ile beraber geliştiriyor. 2014-15 yıllarında prototip tankların testlerinin, 2016 yılında teslimatın yapılabilmesi için Türkiye’de üretime başlanacak. Türk hükümeti ilk etapta 250 tankın tedarik edilmesini planlıyor. Japonya ile ortak geliştirilmesi düşünülen ise, bu tanka yerleştirilecek 1500 beygir gücü seviyesindeki motor ve şanzımanın yer aldığı bütünleşik yeni nesil güç grubu sistemi.”

Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, “Her iki ülkenin fikri mülkiyet ve savunma ekipmanlarının ihracatına yönelik usul ve uygulamaları var. Kawasaki Heavy Industries ve Fuji Heavy Industries ile de ortak helikopter motoru geliştirmekle ilgileniyoruz. Ayrıca, kızıl ötesi sensörler, denizaltı ve tümü elektrik gemilerde kullanılmak üzere yakıt pili sistemlerinin ortak geliştirilmesi konusunda da görüşmeler yapabiliriz” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye’nin ortak geliştirme çalışmalarında bulunmayı arzu ettiği savunma ekipmanları :

*Mitsubishi Heavy Industries ile tank moturu ve aktarma organları
*Fuji Heavy Industries ve Kawasaki Heavy Industries ile helikopter motoru
*İnsansız hava araçları ve Kızıl ötesi sensörler
*Denizaltı ve gemilerdeki yakıt pili sistemleri

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!