iElendim

Güncelleme Tarihi:

iElendim
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2013 01:17

Apple artık hükümetin tablet projesi FATİH’de yok.

Haberin Devamı

IPAD’lerle kullanıcıların hayatına ‘tablet’ kavramını kazandıran Apple, 10.6 milyon adet tablet bilgisayarın alınacağı FATİH Projesi’nden elendi. Teknoloji devinin elenmesinin sebebi ise ‘mali yetersizlik’ olarak açıklanıyor.

APPLE, FATİH (Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi) Projesi kapsamında 10.6 milyon adet tableti kapsayan ihaleden elendi. Yerli ve yabancı 9 farklı teknoloji devinin katıldığı ihalenin ikinci fazında Apple ile beraber Mobil-TelElektromed Fatih Projesi’ne veda eden şirket oldu. Mali yeterlilik incelemelerinin yapıldığı bu fazda ihaleye devam eden 7 şirket kaldı. Haziran ayında başlatılan ve 10.6 milyon adetli tablet alımı ihalesi için 11 şirket şartname almıştı. Ancak ihaleye Apple, Samsung, Vestel, Casper-Exper-Probil, Apple, Telpa, Mobil-TelElektromed, Microsoft ve Arçelik olmak üzere 9 farklı şirket ikinci fazda yer almıştı. Geçen hafta itibariyle ‘mali yeterlilik’ incelemelerinin yapıldığı ikinci faz tamamlandı. Söz konusu fazda elen şirketler ise iPad ile tablet bilgisayar kavramını kullanıcıların hayatına sokan Apple ve Ankara merkezli Mobil-TelElektromed oldu. Mali yeterliliğin incelendiği söz konusu fazda, şirketlerin 10.6 milyon adetlik tablet teslimatı kapasitesi ve benzer ihale tecrübelerinin bulunup bulunmadığı incelendi.

TEKNİK İNCELENECEK

Yaklaşık 2 aydan uzun bir zamandan beri süren incelemeler geçen hafta tamamlandı ve ihalenin üçüncü fazına Samsung, Vestel, Casper-Exper-Probil, Apple, Telpa, Microsoft ve Arçelik ile devam edileceği açıklandı. Cuma gününden itibaren üçüncü faz için görüşmelere başlanacak. Söz konusu fazda şirketlerin tablet bilgisayarlar üreticilerinin FATİH Projesi için sundukları modellerin teknik yeterlilikleri ele alınacak. Bundan sonraki süreçte şirketler Ankara’daki temaslarını sürdürecek. Buna ek olarak yapılan hesaplamalara göre 10.6 milyon adet olan tablet bilgisayar ihalesinin toplamda 4 milyar dolarlık bir hacme sahip olduğu belirtiliyor.

Haberin Devamı

Projede kazanan yerliler oldu

FATİH projesi kapsamında 15 milyon öğrenciye dağıtalacak tablet bilgisayarlar için daha önce üç kez pilot ihale gerçekleştirilmişti. 8 bin 500 tablet bilgisayar ile yapılan ilk ihaleyi General Mobile kazanmıştı. Pilot bölgeler için gerçekleştirilen ve 49 bin adet tablet bilgisayarı kapsayan ikinci ihaleyi ise Vestel kazanmıştı. Son olarak geçen ay düzenlenen 675 binlik tablet ihalesini ise yine General Mobile kazanmıştı.

Haberin Devamı

Cook, sadece açılış yapacak

ŞUBAT ayında İstanbul Zorlu Center’daki Apple mağazasının açılışını yapacağı kaydedilen Apple CEO’su Tim Cook’un ajandasında Ankara’da yapacağı resmi temaslarda vardı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşmesi beklenen Cook’un FATİH projesiyle ilgili gündemini ise değiştirmesi bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!