İnşaat sektöründe iç pazar etkilenmez

Güncelleme Tarihi:

İnşaat sektöründe iç pazar etkilenmez
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2013 01:09

5 gün önce başlayan ve yankıları devam eden rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun bir kanadında da inşaat şirketlerinin yer alması gayrimenkul sektörünü fazla etkilemeyecek.

Haberin Devamı

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkanı Ömer Faruk Çelik, gelişmelerin sektör adına üzücü olduğunu belirtirken, “Olayın ortaya çıkış şekli rahatsız edici. Elbette suç varsa ortaya çıksın ve cezanadırılsın” dedi. Konut talebinde düşüş beklemediklerini söyleyen Çelik, yabancı algısında sorun olabileceğine dikkat çekti.
Emlak Konut ve TOKİ’ye, proje gelişirme konusunda imtiyaz tanındığını söyleyen Çelik, “Onlara ‘belediyeye sormadan imar planı yap, emsali sen belirle’ dersen bu, sorun yaratır” dedi. Beklenmeyen şaşırtıcı bir süreçten geçtiklerini söyleyen İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım ise, “İnşaat uzun soluklu iş. Olayların sektöre darbe vurcağını söylemek yanlış olur. İhaleler son derece şeffaf yapılıyor” dedi. Dumankaya Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya da “Türkiye’de gayrimenkulcülerin zaten bir imaj sorunu vardı. Bu olaylarla imajımız bir kez daha zedelendi” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!