Halkbank ve Emlak GYO hisseleri dünya devlerini de sarstı

Güncelleme Tarihi:

Halkbank ve Emlak GYO hisseleri dünya devlerini de sarstı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2013 16:59

Halk Bankası ve Emlak GYO hisseleri dün yüzde 10'un üstünde düştü. Düşüş bugün de sınırlı da olsa devam etti. Bu iki hisseye yatırım yapan dünyanın iki büyük fonu BlackRock ve Third Point bu düşüşten olumsuz etkilendi.

Haberin Devamı

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonucu dün Halkbank ve Emlak GYO hisselerinde yüzde 10'u aşan değer kayıpları yaşandı.

Halkbank hisseleri yüzde 14'e yakın düşerken Emlak GYO hisselerindeki düşüş de yüzde 15'e yaklaşmıştı.

Bu düşüşlerin ardından gözler bu hisselere yatırım yapan yabancılara çevrildi. Halkbank halka arz edildiğinde dünyanın en büyük yatırım fonu şirketlerinden BlackRock 3.9 milyon Halkbank hissesi almıştı.

Geçtiğimiz ay ikincil halka arzı gerçekleşen Emlak GYO'dan ise ünlü yatırımcı Dan Loeb'in yönettiği Third Point fonu 150 milyon dolarlık hisse almıştı. Third Point 2.50 liradan Emlak GYO hissesi almıştı. Emlak GYO hisseleri bugün 2.27 liraya geriledi.

İki hissede operasyon sonucu yaşanan düşüşler sonucu BlackRock ve Third Point'in yatırımları da değer kaybetmiş oldu.

Haberin Devamı

"YATIRIMCILAR GAFİL AVLANDI"
Bloomberg'e konuşan İngiliz merkezli CF Global Trading'in analisti Julian Rimmer yaşanan değer kayıpları için "Dün yaşanan gelişmeler karşısında yabancı yatırımcılar gafil avlandı. Özellikle yabancı yatırımcılar tarafından Halkbank hisseleri Türkiye'de en çok getiri sağlayan banka hissesi olarak görülüyordu. Şimdi yatırımcılar bir ikilem içinde kaldı."

Operasyon öncesi Halkbank hisseleri dünyaca ünlü yatırım bankaları tarafından da yatırımcılara tavsiye ediliyordu. Bloomberg'ün 29 analistinin 26'sı Halkbank için alt tavsiyesi vermişti.

Halkbank hisseleri bu sene yüzde 23 değer kaybederken BİST 100 endeksinde kayıp yüzde 1'de kalmıştı.

Halkbank hisseleri bugün yüzde 1,8 düşüş ile 13,60 liraya gerilerken Emlak GYO ise yüzde 2,16 gerileyerek 2.27 liraya düşmüştü

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!