The Turkish Company

Güncelleme Tarihi:

The Turkish Company
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2013 01:19

Muhtar Kent yönetimindeki Coca Cola’da Bozer ikinci adam oldu.

Haberin Devamı

Amerikan içecek devi Coca Cola’nın başında bulunan Muhtar Kent’in ardından şirketin tepe yönetimindeki ikinci isim de Ahmet Bozer oldu.

COCA Cola Company’nin ABD’deki operasyonlarının Başkanı Steve Cahillane’nın aniden görevinden ayrıldığı ve bu gelişme üzerine Coca Cola’nın ABD dışındaki tüm ülkelerdeki operasyonlarının başındaki Ahmet Bozer’in şirkette artık resmen ikinci adam olduğu belirtildi. Böylelikle 2008’den bu yana Coca Cola Company’nin başında bulunan Muhtar Kent’in ardından, şirketin tepe yönetimindeki ikinci adam da bir Türk oldu. ABD merkezli Wall Street Journal gazetesinin haberine göre, Coca Cola’nın tepe yönetiminde yapılan değişiklikle, Ahmet Bozer’in sorumluluk alanına Latin Amerika ülkeleri de katıldı. Coca Cola’nın Kuzey Amerika olarak belirtilen ABD ve Kanada pazarından ise, halen Global Müşteri Direktörü olan Sandy Douglas sorumlu olacak.

BÜYÜYEMEDİ GİTTİ

ABD kıtasından sorumlu Cahillane’nin Coca Cola için kilit pazarlar olan Meksika ve Brezilya’da büyümemesi nedeniyle bu görevinden alındığı belirtilirken, Muhtar Kent’in yazılı açıklamasında, “Cahillane, oldukça zor ekonomik ortamda faaliyet göstermesine rağmen birkaç çeyrek büyüme sağladı” ifadesine yer verildi.
Wall Street Journal haberinde Ahmet Bozer’e ilişkin şu ifadelere yer verdi: “Coca Cola’nın hissedarlarının gözünde saygın bir yeri bulunan Ahmet Bozer, 1990 yılında şirkete mali kontrol yöneticisi olarak girdi. Bozer 2000 yılında Avrasya Bölgesi Başkanı oldu. Bozer’in sorumluluk alanına 2006’da Rusya ve 2007’de de Hindistan eklendi. Muhtar Kent gibi Bozer de, ABD ve Türk vatandaşlığına sahip.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!