Universal'in iki hastanesi daha satıldı

Güncelleme Tarihi:

Universalin iki hastanesi daha satıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2013 17:04

Bir süredir maddi zorluk içerisinde bulunan Universal Grubu'na bağlı olan ve satışa çıkarıldığı açıklanan 6 hastaneden Manisa Universal ve İtalyan Hastanesi'nin satıldığı belirtiliyor.

Haberin Devamı

hurriyet.com.tr'nin ulaştığı bilgiye göre Manisa'daki Özel Universal Manisa Hastanesi 12 milyon dolara satıldı. İstanbul'daki Özel Univesal İtalyan Giovanni Alberto Agnelli Hastanesi'nin de satış protokolü hazırlandı ve satışın kısa süre içerisinde gerçekleşmesi bekleniyor. İtalyan Hastanesi için telaffuz edilen rakam ise 13-14 milyon dolar.

Telefonla ulaştığımız Universal Hastaneleri’nden üst düzey bir yetkili ise satışlarla ilgili olarak, “Şimdilik konuşmak istemiyorum. Sonuçlanmış bir şey yok” açıklamasında bulundu.

'SATACAĞIZ' DEMİŞTİ

Taksim Alman Hastanesi’nin de aralarında bulunduğu 11 hastaneye sahip olan Universal Grubu bir süredir mali kriz, kapanan hastaneler ve ödenmeyen çalışan maaşları gündemde bulunuyor. Doktor Azmi Ofluoğlu ve 3 yabancı yatırımcının ortak olduğu hastane zincirinde, yabancı yatırımcılar geçtiğimiz günlerde Türkiye’den ayrılma kararı almıştı.

Haberin Devamı

Gruptaki söz konusu 11 hastanenin 5'i Azmi Ofluoğlu’na ait. Altı hastanede ise yabancı konsorsiyum ve Ofluoğlu’nun ortaklığı bulunuyor. Ofluoğlu'nun elindeki hastanelerden dört tanesi ise bir süredir kapalı durumda bulunuyor.

Ortaklığa ait altı hastane ise satış takviminde yer alıyor. Şirketin CEO’su Esat Erkuş, Hürriyet Gazetesi'nde geçtiğimiz günlerde yayınlanan bir haberde Taksim Alman Hastanesi, Universal İtalyan Hastanesi, Universal Çamlıca Hastanesi, Ege Sağlık Hastanesi, Universal Manisa ve Universal Kuşadası hastanelerinin satışta olduğunu ve en geç 15 Aralık'a kadar bu süreci tamamlamak istediklerini söylemişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!