İstanbul'a büyük sürpriz

Güncelleme Tarihi:

İstanbula büyük sürpriz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2013 10:38

Formula 1 yarışlarını kaybeden İstanbul Park onun yerine bu yıl üç büyük organizasyona ev sahipliği yapacak. Ferrari Weekend ile İstanbullular klasik Ferrariler’den F1 araçlarına kadar pek çok Ferrari’yi kendi gözleriyle görebilecek. Aynı zamanda Rallycross ve Dünya Kamyon Şampiyonası da bu yıl İstanbul Park’ta düzenlenecek. Önümüzdeki yıl 4 uluslararası 8 yerli organizasyon İstanbul Park pistinde olacak.

Haberin Devamı

İstanbula büyük sürpriz
Formula 1 yarış takvimi önceki gün açıklandı. İstanbul yine takvimde yer alamazken çok tartışılan New Jersey ve Meksika yarışları da programda kendine yer bulamadı. Fakat Foruma 1’e bu yıl da alınmayan İstanbul Park pisti bu yıl atıl kalmayacak gibi gözüküyor.

ÜÇ BÜYÜK YARIŞ GELİYOR
İstanbul Park’ı 125 milyon dolar ödeyerek kiralayan Intercity’nin patronu Vural Ak’ın verdiği bilgilere göre bu yıl pist üç büyük yarışa ev sahipliği yapacak. Bunlardan en ses getirecek olanı Ferrari Weekend. 24 Ekim’de gerçekleştirilecek olan organizasyon klasik Ferrari arabalarından Enzo modellerine kadar pek çok araca ev sahipliği yapacak. Aynı zamanda Formula 1 araçlarının kullanıldıktan 3 yıl sonra satıldığını anlatan Ak kullanılmış Ferrari F1 arabalarının da bu organizasyonda yer alacağını açıkladı. İstanbul Park’a gelecek olan diğer bir organizasyon da Kamyon Şampiyonası olacak.

Haberin Devamı

4 YABANCI 8 YERLİ KUPA
Öte yandan Rally Cross da 2014 yılı içinde İstanbul’da düzenlenecek. Ak’ın verdiği bilgilere göre İstanbul park bazı organizasyonlar için pist bazında yeniden düzenlenecek. Formula 1’i Türkiye’ye getirmek için çok uğraştıklarını söyleyen Ak, “Biz de artık kendi Formula 1’imizi İstanbul’a getiriyoruz. 2014’te 4 uluslararası organizasyon ve 8 yerli kupa düzenleyeceğiz” diye konuştu. Ak dördüncü organizasyonun ne olduğu hakkında ise bir bilgi vermedi.

EN SON TEMAS GEÇEN YIL YAPILDI
Formula 1’in kentlerin tanıtımına büyük katkısı olduğunu belirten Ak hükümetle geçen sene bu organizasyonu tekrar getirmek için konuştuklarını ancak devlet desteğinin Formula 1 için geçerli olmadığını söyledi. ABD Teksas’ta düzenlenen Austin Grand Prix’i için Teksas’ın Uluslararası Motor Sporları Federasyonu’na (FIA) yılda 42 milyon dolar ödediğini anlatan Vural Türkiye’nin yarışı düzenlemek için 26 milyon dolar ödemesi gerektiğini belirtiyor.

Haberin Devamı

YARISINI BEN ÖDEYEBİLİRİM
Bunun yarısını kendisinin ödemeye razı olduğunu belirten Vural geri kalan miktar için de devlet desteği alamadığını belirtti. Vural ayrıca Formula 1’den Türkiye’de bilet satışlarından çok para kazanılamadığını da anlatıyor. Türkiye’nin Avrupa’ya yakın olduğu için Formula bir bedelini en az ödeyen ülkelerden biri olduğuna vurgu yapan Ak, F1’in patronu Ecclestone’nun Türkiye ile çok iyi ilişkileri olduğunu söyledi. Ak Türkiye’nin yarış takviminde yerinin her an hazır olduğunu bunun için sadece yıllık bedel olan 26 milyon doları yatırması gerektiğinin altını çizdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!