Taksit yoksa kontrat var

Güncelleme Tarihi:

Taksit yoksa kontrat var
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2013 01:46

TELEKOMÜNİKASYON sektörü temsilcilerinin yeni düzenlemenin ardından ortak görüşü özellikle cep telefonu satışlarını olumsuz etkileneceği yönünde.

Haberin Devamı

Ancak kontratlı satışla uzun vadeli taksit yapabilen cep telefonu operatörleri için durum daha farklı. En fazla 6 taksit imkanı sunan kredi kartlarının aksine operatörler, özel anlaşmalarla cep telefonlarını 12, 24 ve 36 ay vade ile faturaya yansıtarak abonelerine satabiliyor. Turkcell, Vodafone ve Avea aboneleriyle yaptıkları kontratlarda genellikle abonenin operatöre borcunun bulunmamasına, faturalarını zamanında yatırmasına dikkat ediyor. Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İşadamları Derneği (MOBİSAD) Genel Sekreteri Ömer Kavas, kredi kartalarına getirelen sınırlamanın telekomünikasyon sektörünün cihaz tarafına etkisin şöyle anlattı: “Sektörü olumsuz etkileyeceği aşikar. Satışların daha çok operatörler tarafından yapılacağını düşünüyorum. Yurt dışından alımlarında eskiye oranla artacağını düşünüyorum.”

Haberin Devamı

Senet dönemi geri mi gelecek?

ELEKTRONİK ürünlerde taksit tutarının 6 aya düşürülmesiyle tüketici elektroniği zincirlerinin B planı devreye girecek. Bu plana göre mağazalara küçük bir banka şubesi kurulacak. 6 aydan fazla taksitle alışveriş yapmak isteyen müşteriler, söz konusu şubelerdeki banka görevlisine başvuracak. 10 dakikada tamamlanabilen işlemler sonunda müşterileri istedikleri ürünü alabilecek. Tüketici kredisi kategorisinde değerlendirilecek başvurularda, müşterilerin alışveriş tutarına göre faiz uygulanacak. Bu model daha önce mobilya ve otomobil bayilerinde kullanılıyordu. Yeni dönemde gündeme gelen seçenekler arasında senet de yer alıyor. Şu anda birçok elektronik zinciri tarafından kullanılmayan senetler, kredi kartlarına alternatif olarak geri gelecek. Buna göre her mağaza müşterisini kredi notuna göre değerlendirecek ve müşteriye verilen puana göre senet ile alışveriş imkanı sunulacak. Söz konusu modelde elektronik ürünlerinin satışını başta Evkur olmak üzere birkaç şirket tarafından kullanmaya devam ediyor. Gelecek dönemde senet seçeneğini bir adım daha önce çıkması bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!