Başka fonla anlaşmıştık, son anda vazgeçtiler

Güncelleme Tarihi:

Başka fonla anlaşmıştık, son anda vazgeçtiler
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2013 01:05

ZİYLAN Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ziylan, yüzde 50’si geçen hafta satılan şirketi için, “Geçtiğimiz yıl başka bir fonla el sıkıştık. Son imzalar atılmadan vazgeçtiler. İyi ki öyle olmuş. Bu yıl ile geçen yıl arasında dehşet EBİTDA farkı var. O değerli fona iyi bir yemek ısmarlayacağım” dedi.

Haberin Devamı

GEÇTİĞİMİZ hafta yüzde 50’si BİM, Gözde Girişim ve Mater Footwear ortak girişimine satılan Ziylan Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ziylan, “Geçtiğimiz yıl başka bir fonla el sıkışma aşamasındaydık. Son imzalar atılmadan vazgeçtiler. İyi ki öyle olmuş. Bu yıl ile geçen yıl arasında dehşet EBİTDA farkı var. O değerli fona iyi bir yemek ısmarlayacağım” dedi.

Soysal tarafından bu yıl 13’üncüsü düzenlenen Perakende Günleri’nde konuşan Mehmet Ziylan, satış sürecine 2.5 yıl önce girdiklerini söyledi ve “Resmen pazarlık yaptık. Çünkü ürünümüze güveniyoruz. İstediğimizi verdiler, bitirdik” diye konuştu. Ziylan satış rakamı için ise “Çok şükür” demekle yetindi.

MEHMET BEY SAKİNLEŞTİRİYOR


2013’te 1.1 milyar lira ciroya ulaşan, 2015 hedefi 1.8 milyar lira olan Ziylan Grubu’ndaki ortakları Mehmet Büyükekşi için “Allah ondan razı olsun” diyen Ziylan, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

“Ben çok hızlı gitmeyi seviyorum. Mehmet Bey ise sakinleştiriyor. Geçmişte şirket benim dediğim gibi yönetilse şu an kuvvetle ihtimal yoktu. Mehmet Bey, TİM Başkanı olduğunda bize zararı oldu bu durumun. Kendisi acayip bir beyindir. Son 5 yılda bizim bünyemizde olsa şu andaki konumumuzun üstünde olurduk.”

AVRUPA’YA PARAŞÜTLE İNDİK

Geçtiğimiz yıl Lumberjack’i satın alan Ziylan’ın bir kadın ve spor ayakkabı markası alma hedefini hatırlatan Mehmet Ziylan, “Dünya markası yapmaya odaklandığımız ilk markamız Lumberjack. Bu satın almayla Avrupa’ya paraşütle indik. 42 ülkede operasyonu var” dedi.

Biraz da hataları konuşmak lazım

DERİMOD Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Zaim, başarıdan çok hatayı konuşmayı sevdiğini söyledi. Hayatta hiçbir şeyin yanlış arkadaş, yanlış eş ve yanlış iş kadar öğretici olmadığını belirten Ümit Zaim, “Hep hata yapmayı beklemeyeceğiz. Başkalarından da öğreneceğiz. Yoksa çok pahalıya mal olur. Stratejik hata yaparsan faturası çok ağır oluyor” dedi. Zaim en büyük hatasını, entegre modasına uyup Çorlu’da açtığı iki tabakhaneyi zararına satmak olarak açıkladı. Perakende Günleri’nde Ali Saydam’ın sorularını yanıtlayan Ümit Zaim, Türkiye’nin tatil beldeleri başta her yerinin çakma ürünlerle dolu olduğunu belirterek, “Antalya’da bu manzarayı görünce kaldırıma oturdum ağlayacağım neredeyse. Rusya’da mağaza açacağım yakında. ‘Allah’ın çakmacısı’ diyecekler.
Bir memleketin itibarı bu kadar düşürülür mü” dedi.

ANNEM BİLE AĞLADI

Zaim, yazları dayısının tabakhanesinde çalışarak başladığı deri serüvenine üniversite eğitiminden sonra Türkiye’nin en büyük deri şirketinde en alttan başlayarak sürdürdüğünü anlattı. Zaim kendi işini kurduğunda annesinin ilk ziyaretinde ağladığını belirterek “Annem ‘Ben seni kolejlerde okuttum sen terzi olmuşsun’ deyip ağlamıştı” dedi. Ümit Zaim’i dinlemeye sektörün duayenleri de geldi. Kamil Özçoban, Aykut Hamzagil, Abdullah Kiğılı, Turgut Toplusoy, Hüseyin Doğan, Melih Çelet, Sedef Orman gibi perakendenin önde gelen isimleri Zaim’in oturumunu en ön sıradan izledi.

Haberin Devamı

Perakende Güneşi 2013 Ödülleri sahiplerini buldu

Yaşam Boyu Başarı Ödülü: Melih Çelet, Desa Başkanı
SKM Projects+ Farklılık Özel Ödülü: Armaggan
Perakendeye Katkı Ödülü: Turquality
En Başarılı Profesyonel Yönetici Ödülü-Mağazalar: Ahmet Yanıkoğlu, Watsons Genel Müdürü
En Başarılı Profesyonel Yönetici Ödülü-Marketler: Mustafa Altındağ, Şok Genel Müdürü
En Başarılı Profesyonel Yönetici Ödülü-Alışveriş Merkezleri: Aytaç Özçiçek, AVM MFI Partners Alışveriş Merkezleri Yönetim Direktörü
En Başarılı Profesyonel Yönetici Ödülü - Yiyecek ve İçecek İşletmeleri: Gazi Akyol, Sunset Grill&Bar İşletme Müdürü
Genç Liderler Ödülü: Ahmet Said Kavurmacı, Aydınlı Grup Yürütme Kurulu Başkanı
En Başarılı Sosyal Medya Kullanımı Ödülü: Mudo, Sen Annenden Ne Öğrendin?
Çevre ve Sürdürülebilirlik Ödülü: Migros
Yılın Alışveriş Merkezi Müdürü Ödülü: Mahmut Metin Gültekin, Tepe Nautilus Alışveriş Merkezi Müdürü
En Başarılı İnsan Kaynakları Uygulaması Ödülü: Bimeks, +Bi Down Projesi

Haberin Devamı

Çözüm süreci Doğu’yu parlattı

ÇÖZÜM süreci Doğu’da perakendeyi de büyütecek. Diyarbakır ve Siirt’te iki AVM’ye danışmanlık hizmeti veren Sierra Reval’in Yönetim Kurulu Üyesi Maxence Liagre, “İki yönlü bir gelişme var. Hem o bölgedeki işadamları AVM yatırımı yapmak istiyor. Hem de eskiden bölgeye bayilik veren perakendeciler şimdi kendileri mağaza açmak istiyor” dedi. Diyarbakır’da Nisan 2014’te açılacak olan Ceylan Karavil Park AVM’ye Migros, Boyner gibi büyük perakendecilerin mağaza açacağını belirten Liagre, bölgedeki yatırım talebinin 5 yıl öncesine göre büyük değişim içinde olduğunu söyledi. Sierra Reval’e Doğu’daki yatırımcılardan gelen danışmanlık taleplerinin arttığını da söyleyen Liagre, “Özellikle Diyarbakır’ın çevresindeki illerde canlanma var” dedi.

Haberin Devamı

Afyon’a 120 milyon dolarlık AVM geliyor

AVRUPA’nın en büyük alışveriş merkezi (AVM) yatırımcılarından ECE’nin Türkiye ofisi Afyonkarahisar’da yeni bir projeye başlıyor. 120 milyon dolar yatırımla gerçekleşecek olan 42 bin metrekarelik projede 160 mağaza yer alacak. ECE Türkiye Genel Müdürü Andreas Hohlmann, Afyon’un eski otogar alanında yapılacak AVM için “Afyon, Batı Anadolu’da çok stratejik bir lokasyonda yer alıyor. Afyon’un kalp atışlarının duyulacağı bu önemli proje olacak” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!