‘Alp’in adı eğitimle yaşayacak

Güncelleme Tarihi:

‘Alp’in adı eğitimle yaşayacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2013 01:12

Türkiye’de AVM danışmanlık ve yönetiminde en duayen isim kabul edilen Avi Alkaş’ın, geçtiğimiz yıl beyin kanaması nedeniyle 27 yaşında kaybettiği oğlu ‘Alp Alkaş’ın adını yaşatacak eğitim projesi hayata geçti.

Haberin Devamı

Proje için Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği (AMPD) ve Uluslararası Alışveriş Merkezleri Konseyi (ICSC) bağış için üyelerine çağrı yaparken, işadamı Hüsnü Özyeğin ise “Ne kadar bağış toplanırsa, benden de o kadar” deyip kendi adını taşıyan üniversitenin içinde kurulacak ‘Alp Alkaş Perakende ve Gayrimenkul Merkezi’nin müjdesini vermişti.
Dün Avi Alkaş ve Hüsnü Özyeğin, oluşan bir milyon liralık fon ile proje için düğmeye bastılar. Perakende ve gayrimenkul alanında nitelikli çalışanlar yetiştirecek merkez için Avi Alkaş, “En acılı günlerimde Hüsnü Özyeğin gelip bana ‘En çok üniversitede vakit geçiriyorum. Göreceksin bir sürü oğlun, kızın olacak orada’ dedi. Kendimizi işle avutuyoruz” yorumunu yaptı. Hüsnü Özyeğin ise, ‘Alp Alkaş Perakende ve Gayrimenkul Merkezi’nin Ocak 2014’te eğitime başlayacağını
belirterek, “Perakende son 20 yıldır hızlı büyüyor ama eğitim arkadan geliyor. Elemanlar deyim yerindeyse, çalışıp kendi kendini yetiştiriyor. Alp’in adını nice gençlerin eğitimiyle yaşatacağız. Altı aylık eğitimin ardından onun adını taşıyan sertifikalar
vereceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Boyner, Taviloğlu ve Özçoban’dan ders

HÜSNÜ Özyeğin Üniversitesi’nin Swissotel’deki tesislerinde verilecek eğitimlerin bedeli 10 bin TL. İlk programa katılan 40 kişinin 10’u burslu okuyacak. 2014-2015 eğitim yılından itibaren ise MBA programı olarak devam edecek. Avi Alkaş, projeden söz ettiği herkesin bir şekilde ucundan tutmaya çalıştığını belirterek şu gelişmeleri paylaşıyor: “Cem Boyner, Mustafa Taviloğlu, Kamil Özçoban’a bahsettiğimde gelip konuk eğitimci olabileceklerini söylediler. Uluslararası çok tanınmış isimler de zaman zaman gelecek. ICSC bağlantısı bize Yale Üniversitesi’nden bile uzmanların kapısını açıyor.”

‘Alp’in adı eğitimle yaşayacak

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!