250 milyon dolarlık TRT İngilizce geliyor

Güncelleme Tarihi:

250 milyon dolarlık TRT İngilizce geliyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2013 01:35

TRT, 24 saat İngilizce yayın yapacak olan kanalıyla CNN ve BBC’ye rakip olmaya hazırlanıyor. İlk etapta 250 milyon dolarlık bütçeyle kurulacak olan TRT İngilizce kanalının 2014’ün ikinci yarısında yayınlarına başlaması planlanıyor.

Haberin Devamı

TRT’nin haber ağırlıklı yayın yapacak olan İngilizce kanalının kurulma çalışmalarına Gezi olayları sonrası hız verildi. Gezi olaylarının BBC, CNN gibi kanallardan dünyaya aktarılmasına dikkat çekilerek, maksatlı ve yanlı yayınların Türkiye’ye zarar verdiği tartışması yapılmıştı. TRT’nin İngilizce kanalı ABD, Afrika ve Avrupa ülkeleri başta olmak üzere dünyanın 30 ülkesinde ofis açacak ve temsilcilik kuracak. TRT yetkilileri, yeni açılacak kanala ilişkin şu bilgileri verdi:

İSİM ANKETLE BELİRLENECEK
“Kanalın ismi anketle belirlenecek. 3 kıtada stüdyo kurulacak. Kanal da tamamen 24 saat İngilizce yayın yapılacak. Türk çalışanlarla birlikte yabancılar da çalışacak. Bu kanalımızın açılış çalışmaları yaklaşık 2 yıldır teorik bazda devam etmekteydi. Kanalın merkezi İstanbul’da olacak. TRT’nin zaten halen 24 saat yayın yapan Arapça ve Kürtçe kanalları var. Yine TRT Avaz kanalında 15 farklı dil ve lehçede yayın yapıyoruz. Yine TRT’nin 34 farklı dilde yayın yapan Türkiye’nin Sesi Radyosu var. Bu kanalda çalışmaları için yaklaşık 100 çalışanımızı 3 yıldır kademeli olarak yurtdışına gönderdik.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!