Abant’ta ‘festival’ mesaisi

Güncelleme Tarihi:

Abant’ta ‘festival’ mesaisi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2013 00:46

İstanbul Shopping Fest (İSF- İstanbul Alışveriş Festivali) 2014 yılında dördüncü kez yapılacak. Markalar, alışveriş merkezleri ve festivalin beyin takımı Abant’ta bir araya gelerek arama konferansı yaptı.

Haberin Devamı

Tüm Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu (TAMPV) ve Birleşmiş Markalar Derneği’nin (BMD) ev sahipliğinde gerçekleşen iki günlük arama konferansı, daha iyi bir alışveriş festivalinin nasıl yapılacağına odaklandı. Türkiye İharacatçılar Meclisi, İstanbul Ticaret Odası, İstanbul Kalkınma Ajansı gibi festivalin tüm paydaşları 45 kişilik ekiple iki günü tartışmalarla geçirdi.

İLKİ UZUNDU

İlk İSF, 18 Mart-26 Nisan 2011 tarihlerinde yapılmış ve 40 gün 40 gece sürmüştü. Süreyi ve dönemi eleştiren perakendeciler festival için ikinci yıldan itibaren haziran ayını seçmişti. 2012’de 9-29 Haziran tarihlerinde 20 gün süreyle düzenlenmişti. Bu döneme yaz sezonunun başı olduğu için itiraz edenler çıkmıştı. Özellikle yabancı markalar, sezon başında indirim yapamakta çok zorlanacağını açıklamıştı. Fakat çoğunluğun kararına uyarak 2013’te de Haziran ayında 20 gün süreyle gerçekleşmişti.

GEZİ HAZİRANI

Haberin Devamı

Ancak 31 Mayıs’ta başlayan Gezi eylemleri, neredeyse bütün haziran ayında sürdüğü için 2013 yılında İSF, beklenen performansı gösteremedi. İstanbul’un marka değeri ve imajına da katkı yapmayı hedefleyen İSF, ortaya çıkan imaj sorunundan da payına düşeni aldı.

Dünyada duyuralım

İSF 2014 için çıkan ortak karar, dünya çapında daha fazla duyurulması ve daha fazla turist çekilmesi. Festivalin tüm Türkiye’de yapılmasını talep edenler de oldu. Ankara aynı dönemde Alışveriş Festivali yapıyor. Antalya’da bu talep olduğu biliniyor.

Hangi patronlar katıldı

Vahap Küçük (LC Waikiki), Hüseyin Doğan (Ramsey), Yılmaz Yılmaz (Koton), Ayşen Zamanpur (Silk & Cashmere), Sedef Orman (Derimod), Hulusi Belgü (Multi Mall), Sinan Öncel (Twigy), Tahsin Özlenir (Diesel), Tolga Tatari (Markafoni), Hakan Kodal (Krea).

BAKMADAN GEÇME!