Ekonomik olarak bilmem ama 2013'ü siyasi olarak hatırlayacağız

Güncelleme Tarihi:

Ekonomik olarak bilmem ama 2013ü siyasi olarak hatırlayacağız
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2013 13:47

Doğan Holding Üst Yöneticisi (CEO) Yahya Üzdiyen, 2013 yılının politik açıdan hatırlanabilir bir yıl olduğunu belirterek, "Ekonomik olarak 10 yıl sonra 2013'ü hatırlar mıyız bilmem ama siyasi olarak hatırlayacağız" dedi.

Haberin Devamı

Vodafone Türkiye ana sponsorluğunda, Capital ve Ekonomist dergileri öncülüğünde düzenlenen CEO Club buluşmaları çerçevesinde düzenlenen "CEO Ajanda 2014" paneline Sabancı Holding CEO'su Zafer Kurtul, Borusan Holding CEO'su Agah Uğur, Doğan Holding CEO'su Yahya Üzdiyen ve Doğuş Holding CEO'su Hüsnü Akhan katıldı.

Şirket yöneticilerinin, Türkiye ekonomisi ve kendi şirketleri açısından 2013 yılını değerlendirdiği ve 2014 yılı ile ilgili öngörülerini paylaştığı panelde konuşan Üzdiyen, 2013'ün tüm dünya ile birlikte Türkiye açısından da bol çelişkili, inişli çıkışlı bir yıl olduğunu anlattı.

Üzdiyen, "2013 yılı belki politik açıdan hatırlanabilir bir yıl oldu ama ekonomik açıdan hakikaten hatırlanmayacak bir yıl. Ekonomik olarak 10 yıl sonra 2013'ü hatırlar mıyız bilmem ama siyasi olarak hatırlayacağız" dedi.

Türkiye'nin büyüme rakamlarına değinen Üzdiyen, şunları anlattı:

"Özellikle dördün altındaki büyümeler bir kaç yıl üst üste oluyorsa sorun teşkil eder. Bir yılı tolere edebilirsiniz ama bir kaç yıl üst üste dördün altında olan büyümeler Türkiye için ciddi anlamda sıkıntı. Bunu geçmişe baktığımız zaman görebiliriz. Ama hayatta her şey görecelidir. Bu yüzden Avrupa'ya baktığımız zaman da, daha iyi durumda olduğumuzu itiraf etmeliyiz, bu çok net."

Haberin Devamı

HEDEFLERİMİZİ YAKALADIK

Grup olarak 2013 yılının yönetimsel anlamda kendilerine yaradığını ifade eden Üzdiyen, "Biz hedeflerimizi yakaladık üzerine doğru da gittik. Ama
bizim yeni yatırım ve yeni projelerle ilgili hedeflerimiz vardı. 2013 yılında yapamadıklarımızı 2014 yılında yapacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'de 2013 yılında yaşananlara ilişkin de yorumlarda bulunan Üzdiyen, Gezi olaylarına işaret ederek şunları kaydetti:

"Gezi olayları çok üzerinde durulması gereken bir olay. Kimsenin beklemediği bir olaydı. Türkiye'nin dünyada artan imajını hızlı bir şekilde zedeledi. Bunun yanında barış süreci dediğimiz süreçte, ülke insanımıza ve dışarda olan imajımıza pozitif katkı sağladı. Türkiye'de bu süreçle birlikte, insanların ileriye daha pozitif bakacağı bir ortam yaratılıyor."

Martta yapılacak seçimlerle birlikte, üçlü seçim maratonun şimdiden başladığına işaret eden Üzdiyen, konuşmasını şöyle sürdürdü:

Haberin Devamı

"Çok ciddi, çok sert söylemlerin olacağı bir ortamı aşağı yukarı şimdiden görebiliyoruz. 2014 yılında dışarda çok hareket olacağını beklemiyoruz. Çünkü dünyayla ilgili pozitif bir gidiş var. Global krizin etkileri yavaş yavaş ortadan kalkıyor, ülkelerde ufak da olsa büyümeler de var. Bunları dünya açısından olumlu olarak almak lazım. Türkiye'de ise seçim ortamı var, ama hükümetin de 'Biz seçimle ilgili seçim ekonomisi uygulamayacağız' yönünde bir deklarasyonu var. En son Ali Babacan'ın Orta Vadeli Program'la (OVP) ilgili açıklamalarında bunun yansımalarını gördük. Hükümet ve ekonomi yönetimi büyüme ve bütçe açığı ile ilgili revizyonlarını aşağı doğru yaparken enflasyonu yukarı doğru yaptı. Ben bunu seçim ekonomisi olmayacağı şeklinde yorumluyorum, temennimiz de odur."

Haberin Devamı

DÖNÜŞÜM PROJESİ SÜRECEK

2014 yılında, Doğan Grubu'nun özellikle, içinde ağırlıkla bulunduğu medya için başlattığı dönüşüm projesini sürdüreceğine vurgu yapan Üzdiyen, yakın zamanda herkesin bu dönüşümü farkedeceğini söyledi.

Üzdiyen, katılımcıların tarıma yönelik yatırım olup olmayacağı yönündeki sorusu üzerine, Avrupa'nın en büyük organik tarım çifliğine sahip olduklarını anımsatarak, "Sosyal bir amaca hizmet ettiğimiz için mutluyuz" dedi.

Organik tarım yapmayı herkesin istediğini ancak toplumda bir karşılığı bulunmadığını söyleyen Üzdiyen, 9 yıldır faaliyette olduklarını ve ürünlerin fiyatlarından dolayı zor satıldığını da sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!