250 trilyonluk imza tamam

Güncelleme Tarihi:

250 trilyonluk imza tamam
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 1998 00:00

Haberin Devamı

Türkiye'nin bugüne kadar gerçekleştirdiği en büyük özelleştirme niteliğini taşıyan cep telefonu (GSM) lisans devri, dört yıllık bir çalışma sonucunda dün gerçekleşti. Ulaştırma Bakanı Necdet Menzir ile Turkcell ve Telsim firmaları arasında imzalanan sözleşmeyle cep telefonu lisansı toplam 1 milyar dolar (250 trilyon lira) karşılığında 25 yıllığına özelleştirildi. Ulaştırma Bakanlığı'nda dün düzenlenen törene, Menzir'in yanısıra bakanlık Müsteşarı Süreyya Yücel Özden ile bakanlık bürokratları ve firmaların yöneticileri katıldı. Törenin açılışında bir konuşma yapan Menzir, yıllardır süren çalışmalar sonucunda, lisans devrinin gerçekleştiğini belirterek, ‘‘Böylece, cep telefonları tamamen özelleştirilmiş bulunuyor. 25 yıllık sözleşmeye göre imtiyaz devrediliyor’’ dedi.

Daha sonra Hazine Müsteşarlığı'nın, 500'er milyon dolarlık devir ücretlerinin firmalarca yatırıldığına dair yazıları okuyan Menzir, ‘‘Özelleştirmenin önünün açıldığını söylemek istiyorum. Bundan sonra daha kaliteli hizmet verilecek’’ diye konuştu. Telsim ve Turkcell yöneticilerinin Menzir'e plaket verişinin ardından, imza törenine geçildi. Menzir, sözleşmeleri imzalarken ‘‘Bismillah’’ çekti. Menzir daha sonra Turkcell'in bu tören için yaptırdığı sembolik çekini alırken de ‘‘Çok zengin bir adam oldum’’ esprisini yaptı.

ÖİB İLE GERGİNLİK

Törende sözleşmeleri Telsim adına Yönetim Kurulu üyesi Hakan Uzan, Turkcell adına ise yönetim kurulu başkanvekili Murat Vargı imzaladı. Törende Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'ndan hiçbir yetkilinin yer almaması dikkat çekti. Ancak bu durumun Ulaştırma Bakanlığı'nın ÖİB'e davetiye göndermemesinden kaynaklandığı öğrenildi.




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!