250 milyon dolar yatırım planlıyor ’tüketimi kes’ çağrısına bozuluyor

Güncelleme Tarihi:

250 milyon dolar yatırım planlıyor ’tüketimi kes’ çağrısına bozuluyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2008 00:00

Türkiye’de 2012 yılına kadar 68 mağazaya ulaşmayı hedefleyen Koçtaş, 4 yılda 250 milyon dolarlık yatırım yapacak.

Koçtaş’ın 2010 yılı ciro hedefinin 1 milyar dolar olduğunu açıklayan Koç Holding Gıda ve Perakende Grubu Başkanı Ömer Bozer, "Tüketici talebinde durgunluk olmazsa reel sektörün kredi muslukları kesilmezse Türkiye’de sıkıntı olmaz. Tüketicinin tüketimini kısıtlayabilecek her türlü söylemden kaçınmalı. Tüketici taleplerinin değişip satışlarda çok büyük düşüşler yaşanacağını tahmin etmiyorum. Alınacak tedbirler bunları önleyeme yönelik olmalı" dedi.

Hálá para bol

Dünyada yaşanan ekonomik krizin olumlu etkilerinden de bahsedilmesi gerektiğinin altını çizen Bozer, şöyle konuştu: "Petrol fiyatları düşüyor, faizler orta ve uzun vadede son 10 yılın en düşük seviyesinde. Hálá para bolluğu var. Bu çalkantılar son bulduktan sonra, çok hızlı bir büyüme tekrar baş gösterecektir. Bence mikro seviyede çözülebilecek bir kriz. Ancak psikolojik beklentiler, panik havası ve fırsatçılığa varan kár beklentileri yüzünden bu süreç uzayacak gibi duruyor." "Türkiye’de kriz var" ifadesini kullanmak istemediğini dile getiren Ömer Bozer, şu değerlendirmeyi yaptı: "Reel sektör ve hükümet arasında işbirliği yapılıyor. Bu bilgilendirmeler ve bu işbirliği devam ettiği sürece Türkiye bu süreci rahat atlatacaktır. Çünkü, Türkiye’nin bunu çözebilecek bir gücü bulunuyor. Türkiye’de şuan herkes bir ağızdan konuşmaya başladı. Bu da süreçte olumlu bir hava yansıtıyor."

Yüzde 40 büyüyeceğiz

Türkiye’de talep artış hızında geçen yılın son aylarından bu yana bir yavaşlama olduğunu belirten Bozer şöyle konuştu: "Agrasif bir büyüme yakalayacağız. Satışlarda bir nebze de olsa durgunluk var. Bunun ana sebebi de bayram ve ramazan ayından çıkmış olmamızdır. Ekim ayı beklentilerden daha iyi geçti. Yılbaşından bu yana yüzde 20’lik bir büyüme kaydettik. Bu büyüme rakamları yıl sonunda yüzde 40’a ulaşacak. Önümüzdeki yıl 45 bin metrekare daha eklenecek. 2009 yılında 50 milyon dolarlık bir hedefimiz var. Bu yıl 60 milyon dolarlık yatırımı da tamamlayacağız. 2012 yılına kadar 250 milyon dolarlık yapacağız."

Koçtaş, 20’nci mağazayı Konya’da açtı

EV geliştirme perakendeciliği sektörünün lideri Koçtaş, 20’inci mağazasını Konya’da açtı. Yıl içinde Ankara, Trabzon, İstanbul-Eyüp ve İzmir Mavişehir-Çiğli mağazalarını açan Koçtaş, 2008 sonuna kadar İstanbul’da 1 mağaza daha açarak toplam mağaza sayısını 21’e çıkaracak. Koçtaş’ın İç Anadolu Bölgesi’nde yatırım yaptığı Ankara ve Eskişehir’den sonra üçüncü şehir olan Konya’daki Koçtaş mağazasında 80 kişi çalışıyor. Koç Holding Gıda ve Perakende Grubu Başkanı Ömer Bozer, "Bu mağazalarla birlikte, satış alanımıza 40 bin metrekare daha ilave ederek, 2009 yılı sonunda toplamda 146 bin metrekarelik satış alanına sahip olacağız" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!