250 metrekarelik atölyede başladı 20 ülkeye ihraç ediyor

Güncelleme Tarihi:

250 metrekarelik atölyede başladı 20 ülkeye ihraç ediyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2019 09:55

Bundan 22 yıl kadar önce Diyarbakır’ın Bismil ilçesindeki evinin altında açtığı 250 metrekarelik atölyesinde sadece Diyarbakır ve çevre ilçelere iç çamaşırı üreten iş adamı İhsan Oğurlu, ürünlerini Türkiye’nin 81 vilayetine ve 20 ülkeye ihraç ediyor.

Haberin Devamı

DİYARBAKIR’dan gittikçe dünya piyasasına açılan iç giyim markası Jiber, kendi alanında oldukça iddialı. 1997’de Bismil’deki evinin altında açtığı 250 metrekarelik atölyesinde sadece Diyarbakır ve çevre ilçelere iç çamaşırı üreten ve aynı zamanda Güneydoğu Tekstil Sanayi ve İş Adamları Derneği’nin (GÜNTİAD) başkanlığını yapan İhsan Oğurlu, 22 yıldan bu yana imalat, 11 yıldan bu yana da perakende satış yaptıklarını söyledi.

250 metrekarelik atölyede başladı 20 ülkeye ihraç ediyor

Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi’nde iki üretim atölyesi bulunan Jiber’de 400 kişi istihdam ediliyor. Şu ana dek Türkiye’de 23, Irak Kürt Bölgesinde 5 mağaza açtıklarını ifade eden İhsan Oğurlu, “Hedefimiz Türkiye’nin her ilinde bir mağaza açmaktır. Bu yıl Türkiye’de 6 mağaza daha açacağız. Mart ayında Zaxo’da 1, Kiev’de de 1 mağaza açacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

ÇORAP ÜRETİMİNE DE BAŞLADI

250 metrekarelik atölyede başladı 20 ülkeye ihraç ediyor
Jiber Grup Yönetim Kurulu Üyesi Fadıl Oğurlu ise, 20 milyon TL'lik yatırımı bulunan şirketin son olarak İstanbul’da toptan satış yapabilecekleri showroom açtıklarını belirterek, “Yeni yerimizde çorap üretimine de başladık. Önümüzdeki senelerde pijama ve sütyen üretimine de geçeceğiz” dedi.1997’de bir banka müdürünün tavsiyesi ile sektöre adım attıklarını ifade eden Oğurlu, şöyle devam ediyor: “O gün 200 metrekarelik bir yerden şimdi kapalı alanı 14 bin 500 metrekare olan bir mekana geldik. 2020 yılına kadar ki adımlarla yatırımlarımızın 45 milyon TL’yi bulacağını düşünüyoruz. 2023 yılı hedefimizde 50 mağaza açma vardı; daha kısa sürede bunu oluşturacağımıza inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!