25 bin dönümlük 'akıllı şehir' kuruyor

Güncelleme Tarihi:

25 bin dönümlük akıllı şehir kuruyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2017 09:43

Dünyanın en zengin insanları listesinde yer alan Microsoft'un Ceo'su Bill Gates, ABD'de akıllı şehir inşa etmek için Arizona eyaletinde 25 bin dönüm büyüklüğünde bir arazi satın aldı. Bill Gates akıllı şehir için başlangıç olarak 80 milyon dolar yatırım yaptı.

Haberin Devamı

Akıllı şehir kurma konusunda yenilikçi bir adım atan Bill Gates, oluşturacağı dev yapıda 80.000 ev inşa edecek. 3800 dönümlük alanın sanayi ve ofis planlaması yapacaklar için yer alacağı akıllı şehirde, 480 dönümlük alan okullara tahsis edilecek. Sanayi ve ofis inşa edecekler içinde 3800 dönümlü bir alan ayrıldı.

Belmont adı verilecek şehir, Phoenix'e 45 dakika araç mesafesinde olacak. Dev akıllı şehri yapacak gayrimenkul firması Belmont Partners'ın yaptığı açıklamada, şehrin yüksek hızlı internet, veri ve teknoloji merkezleri, insansız araçlar ve lojistik merkezleri gibi teknolojiyi son hızda kullanacakları iletişim ve altyapı uygulanacağını belirtti.

80 MİLYON DOLARLIK YATIRIM

Akıllı şehirde birçok teknolojinin etkileşiminden verimlilik sağlanacak. Yenilebilir enerji kaynaklarının uygulanacağı şehir, teknoloji devleri adına bir yarış arenası haline dönüşecek.

Haberin Devamı

İnternet kenti olarak lanse edilen şehrin, yüksek hızlı Wi-Fi ağları ile donatılması bekleniyor. Devasa bir veri merkezine ev sahipliği yapacak olan proje için 80 milyon dolar harcanacak.

 

 

Tansu Yeğen: Teknoloji sektörünü etkileyen en önemli konu “kurlardaki değişim” | Ofis Dışında

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!