Lüfer müjdesi

Güncelleme Tarihi:

Lüfer müjdesi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2013 05:53

Denizlerdeki avlanmaya getirilen standartların ardından lüfer bolluğu yaşanmaya başladı. Ereğli açıklarında avlanan 500 bin adet lüferin ardından fiyatlar Karadeniz'de 5 liraya, İstanbul'da 10 liraya kadar geriledi.

Haberin Devamı

Ereğli Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Firuz Yılmaz, denizlerdeki avlanmaya getirilen standartların ardından Karadeniz'de balıkların bollaştığını söyledi. Karadeniz'de son üç gündür lüfer bereketinin yaşandığına dikkati çeken Yılmaz, şöyle konuştu:

"Denizlerdeki avlanmaya getirilen standartların ardından balıkçılar geçen yıl lüfer avlayamamıştı. Balık bu yıl verilen standartların üzerine çıkınca bolluk yaşandı. Ereğli açıklarında üç gündür balıkçılarımız yaklaşık 500 bin adet lüfer yakaladı. Yakalanan balıkların bir bölümü İstanbul, Ankara ve Samsun gibi illere gönderildi. Lüfer bolluğunun 10 gün daha Karadeniz'de süreceğini tahmin ediyoruz. Lüfer, bollluğundan dolayı balıkçı tezgahlarında 5-10 lira arasında satılıyor."

Zonguldak Merkez Balıkçı Çarşısı'nda balıkçılık yapan Mehmet Avcı (80) ise yaklaşık üç yıldır Zonguldak'ta balıkçı tezgahlarında lüferin bulunmadığını belirterek, Karadeniz'de lüferin yanı sıra hamsi bolluğunun yaşandığını anlattı.

Balığın Zonguldak açıklarında çok olmasından dolayı İstanbul'dan balıkçıların tekneleriyle avlanmak için bu tarafa geldiğini dile getiren Avcı, "Avlanmaya getirilen standartların ardından çinekop büyüyerek lüfer oldu. Denize açılan bir tekne yaklaşık 2 bin ile 5 bin adet arasında lüferle karaya geliyor. Tutulan balıklar büyük illere gidiyor. İlimizde pek satılmıyor. Bunun nedeni ise vatandaşlarımız bu balığı fazla bilmiyorlar. Lüfer zenginler için önemli bir balıktır. Tezgahlarda tanesini 10 liradan satıyoruz" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

İSTANBUL'DA 10 LİRA

Öte yandan yaşanan lüfer bolluğu İstanbul'da da fiyatları düşürdü. Balıkçılardan alınan bilgilere göre lüferin adeti İstanbul'da 10 liraya kadar düştü. Lüfer genelde 10-15 TL arasında satılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!