Dolara değil konuta yatırın

Güncelleme Tarihi:

Dolara değil konuta yatırın
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2013 01:02

Son aylarda piyasalarda yaşanan belirsizlik yatırımcıların kafasını karıştırdı.

Haberin Devamı

Doların ulaşabileceği en yüksek seviyeyi gördüğünü belirten Sinpaş GYO İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik “Bankada duran döviz size uzun vadede önemli bir getiri sağlamaz. Bu noktadan sonra gayrimenkul fiyatları artacağı için yatırımınızı konuta yapın” dedi.

SİNPAŞ Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, piyasa koşulları nedeniyle kafası karışan yatırımcının konutu seçtiğini söyledi. İstanbul, Bursa ve Ankara’daki projelerinde kampanya hazırladıklarını belirten Çelik, “2008 krizi olduğunda bankalarda 100 milyar dolara yakın mevduat vardı ve bu oran azalmadı. Son günlerde piyasalar karışınca dövizi olan kişilere mesaj verelim istedik. Yatırımcı mesajı aldı ve bir ay olmadan 200 daire sattık” dedik. Bosphorus City, İstanbul Sarayları, Bursa Modern ve Ankara İncek Life projelerindeki kampanyada yüzde 10 indirim uyguladıklarını söyleyen Çelik, 400 konut satışına ulaşınca kampanyayı bitireceklerini söyledi.

GAYRİMENKUL HAREKETİ BEKLENİYOR

En çok getiri sağlayan yatırım aracının gayrimenkul olduğunu belirten Çelik, döviz hareketinden sonra ‘gayrimenkul hareketi’ başlayacağı konusunda uyardı. Geçmiş dönemde döviz artışından hemen sonra yaşanan konut fiyat artışının bu yıl da tekrarlanacağını belirten Çelik’e göre yakın dönemde konut fiyatları artacak ve yatırımını gayrimenkule yapanlar kazançlı çıkacak.

50 katlı rezidanslar geliyor

Çelik, geçtiğimiz mayıs ayında 2 yeni projelerini satışa sunmayı planladıklarını, ancak Gezi Parkı olayları ve Fed kararları nedeniyle ertelediklerini söyledi. İstanbul’da Bomonti Time, Ankara’da The First Çankaya projelerini bayram sonrası tanıtacaklarını belirten Çelik, “İki projemizde 50 katlı rezidans olacak. Arsa hariç her birine 300 milyar lira yatırım yaptık” dedi. Projelerin satışa çıkmadan eski müşterileri tarafından ilgi gördüğünü belirten Çelik, her iki projeden 50 daire satıldığını dile getirdi. Çelik, önümüzdeki yıl Ankara Gaziosmanpaşa’da ve İstanbul Halkalı’da yeni projelere başlayacaklarını açıkladı. Çelik, 2014 ortasında ise Marmaris’te lüks yazlık ev ve otel inşa edeceklerini söyledi.

4 YILLIK ARSA STOKU VAR

Çelik, yapılan proje kadar arsa alımı gerçekleştirdiklerini söyledi. Çelik, “3-4 yılı besleyecek arsamız mevcut. Finans Merkezi yanında Çakmak’ta, Ankara Polatlı’da, Sancaktepe’de proje geliştirecek yerlerimiz var” dedi.

Haberin Devamı

Düşük gelirliye konut yok

KONUT geliştiren şirketler orta ve orta üstü gelir grubuna odaklanınca düşük gelirli için konut hayal oldu. Kamu ile rekabet edecek haklara sahip olmadıklarını belirten özel sektör temsilcileri düşük gelirli gruba konut üretmekte zorlanıyor. Kamunun oyunun içinde olmak yerine yol gösterici olması gerektiğini belirten Sinpaş GYO İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, “Kamunun imar planı yapma, emsal belirleme, arazileri ucuza alma imkanı var. Bunları sağlayamayan 5-0 yenik başlar. Bu da haksız rekabet yol açar” dedi. Çelik, kamunun eşit rekabet ortamı yaratması durumunda düşük gelirliye göre üretilecek konutların artacağına dikkat çekti.

Haberin Devamı



Başakşehir’e 1500 konut
EMLAK Konut GYO’nun, Başakşehir-Ayazma’daki 3. Etap ihalesini kazanan Özülke ve Özkar Ortak Girişimi, 1500 konutluk Bulvar İstanbul projesini hayata geçirecek. Bugüne kadar 40 bin konutu teslim eden şirket yeni projelerini 110 bin metrekare arsa üzerinde inşa edecek. Projede 1+1’den 6+1’e kadar farklı daire seçenekleri bulunurken, ağırlık 2+1, 3+1 ve 4+1 daireler üretilecek. 2 bin 600 yatak kapasiteli 11 hastanesinin bulunduğu Sağlık Kent’in yanında yer alan proje, yapımı süren Yavuz Sultan Selim Köprüsü bağlantı yolu, metro ve Atatürk Olimpiyat Stadı ile aynı lokasyonda konumlanıyor.

Dönüşüme 500 milyon lira

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, kentsel dönüşüm için 650 milyon lira toplandığını açıkladı. 2B’den 100 milyon lira katkı geldiğini belirten Bayraktar, “Kira yardımı, kredi desteği ve nakliyeyle birlikte paranın 500 milyon lirası harcandı” dedi. Bakan Bayraktar, dönüşüme ilginin katlanarak arttığını ve günde ortalama 200 daire için talep geldiğini söyledi. Bayraktar, dönüşüm kapsamındaki uygulamaları vergi ve harçlardan muaf tuttuklarını ifade ederek, yaklaşık 50 milyon liralık krediyi onayladıklarını dile getirdi. Bakan Bayraktar, bu yıl 200 bin konutu dönüştürmeyi hedeflediklerini belirterek, “Şu anda 170 bin konut civarındayız. Yılsonuna kadar bu rakamı yakalar, hatta geçeriz” dedi.

Haberin Devamı

Kandilli’de yaşam başladı

OFTON İnşaat, Serene Kandilli projesini üç ay önceden teslim etti. 136 daireden oluşan projenin yüzde 75’i satıldı, kalan dairelerin satışları devam ediyor. Dairelerin 136 ila 164 metrekare arasında değiştiği projede fiyatlar 850 bin TL’den başlayıp, 1 milyon 200 bin TL’ye kadar yükseliyor. Elysium Serene, sakinlerine fiberoptik internet erişiminden mobil cihazlarla uzaktan kamera takip sistemlerine kadar, güncel çözümler sunuyor. Projede, yüzme havuzları, tenis kortu, fitness merkezi, pilates ve yoga salonları, buhar ve sauna odaları bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!