Yatırımcı da feda dedi, Fernandes ve Almeida'ya teklif gitti

Güncelleme Tarihi:

Yatırımcı da feda dedi, Fernandes ve Almeidaya teklif gitti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2013 10:39

Beşiktaş yıldız futbolcuları Manuel Fernandes ve Hugo Almeida'ya 2.5 milyonar Euro'luk teklif götürdü. Beşiktaş dünkü hisse satışı ile 31 milyon 680 bin lira gelir elde ederken iki yıldız futbolcunun maliyetini de fazlasıyla karşıladı.

Haberin Devamı

Beşiktaş yeni sezon başladığından bu yana Portekizli yıldız futbolcuları Manuel Fernandes ve Hugo Almeida'nın sözleşmesini yenilemek için girişimlerde bulunuyordu. İki futbolcuya yıllık 2.5 milyon Euro teklif edilirken Beşiktaş'ın aynı zamanda borsada hisse satışı da yaptığı öğrenildi.

Beşiktaş Futbol Yatırımları A.Ş.'nin Kamuoyunu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamaya göre Beşiktaş ağırlıklı ortalama fiyatı 2,64 TL'den ve 2.45-2.90 TL fiyat aralığında toplam 12 milyon adet pay satışı gerçekleşti. Beşiktaş bu satıştan 31 milyon 680 bin TL gelir elde etti.

ÖNCE SATSAYDI DAHA AZ GELİR ELDE EDECEKTİ

Beşiktaş hisselerinde son dönemde çarpıcı dalgalanmalar gözleniyordu. 13 Eylül'de 1.56 TL'den işlem gören Beşiktaş hisseleri, dünkü hisse satışına kadar sert yükselişlerle 2.92 TL'ye kadar yükseldi. Eğer satış 13 Eylül'de yapılsaydı 18 milyon 720 bin TL gelir elde edilecekti. 12 milyon adetlik hisse satışı için 17 Temmuz'da Merkezi Kayıt Kuruluşu'na başvuruda bulunan Beşiktaş'ın hisse değeri ise o tarihte 1.48 TL'den işlem görüyordu. O dönemden bugüne Hugo Almeida ve Manuel Fernandes için sözleşme yenileme görüşmelerini sürdüren kulüp bu iki futbolcu için 2.5 milyon Euro'luk tekliflerini 31 milyon TL'lik hisse satışının ardından gerçekleştirmiş oldu.

Haberin Devamı

Satışın ardından hakim ortak BJK Derneği'nin şirket içindeki sermaye payı yüzde 57,50'ye geriledi. Ancak bu satışın ardından iki yıldız oyuncunun sözleşmeleri uzatmaları için gereken kaynak fazlasıyla yatırımcıdan elde edilmiş oldu. Bir başka deyişle yatırımcı da "feda" dedi.

Beşliktaş hisseleri ise bu hisse satışının ardından bugün yüzde 6,25 düşerek 2.25 TL'den işlem görüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!