'Dizilerde Brezilya'yı geçtik'

Güncelleme Tarihi:

Dizilerde Brezilyayı geçtik
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2013 14:38

Doğan TV Holding CEO’su İrfan Şahin, 25’inci Kristal Elma Yaratıcılık Festivali kapsamında İstanbul Bilgi Üniversitesi Santral İstanbul Kampüsü’nde düzenlenen “İçeriğin yolculuğu" konulu panelde konuştu. Şahin, “Kanal D olarak 79 ülkeye 30 bin saatin üzerinde 46 dizi sattık. Türkiye bu konuda 5’inci büyük ülke konumuna geldi. Eskiden Brezilya dizileri çok meşhurdu. Biz Brezilya’yı geçtik" dedi.

Haberin Devamı

Reklam, medya, pazarlama ve iletişim dünyasının önde gelen isim ve markalarını bir araya getiren 25’inci Kristal Elma Yaratılık Festivali İstanbul Bilgi Üniversitesi Santral İstanbul Kampüsü’de ikinci günü “İçeriğin Yolculuğu" konulu panelle başladı.

Panelde Doğan TV Holding CEO’su İrfan Şahin, “Ben Bilmem Eşim Bilir" in sunucusu oyuncu İlker Ayrık, TBWA İstanbul Genel Müdürü Burcu Kayımtu yer aldı. Moderatörlüğün gazeteci Cüneyt Özdemir’in üstlendiği panelde televizyon programlarının içeriği ve içerik alanında Türkiye’nin geldiği konum tartışıldı.

Panelde konuşan Doğan TV Holding CEO’su İrfan Şahin televizyon içeriğinin önemine değinerek, “Televizyon içerik üreten bir yer. Önemli olan o içeriğin, her mecrada izlenebilmesi, insanlara ilgi duyabilecekleri içerik sunabilmek" diye konuştu. Yurtdışına ciddi ölçeklerde format ihraç edildiğinin altını çizen Şahin, “Türkiye’deki dizi üretim kalitesi teknolojik olarak baktığımız zaman kendimizle gurur duyabiliriz. Dünyanın en iyilerinden bir tanesiyiz. Kanal D olarak 79 ülkeye 30 bin saatin üzerinde 46 dizi sattık. Türkiye bu konuda 5’inci büyük ülke konumuna geldi. Eskiden Brezilya dizileri çok meşhurdu. Biz Brezilya’yı geçtik" dedi. Oyuncu İlker Ayrık ise sunuculuğunu üstlendiği “Ben Bilmem Eşim Bilir" yarışma programı ile ilgili olarak “Ben Bilmem Eşim Bilir’i aile eğlencesi olarak kabul ettik. Türk filmlerinde izlediğimiz ailelerin pikniğe gittiği, çuvalla zıplayarak yarıştığı, yoğurdun içinden para buldukları gibi oyunlar olarak düşündük" dedi.

Haberin Devamı

25’inci yılında festivale dönüştürülen Kristal Elma etkinliğinin eğitim, teknolojiyi takip etme ve gelecekle ilgili öngörüleri paylaşabilme açısından daha doğru bir formata ulaştığını belirten İrfan Şahin, Kanal D’nin içerik üretmedeki başarısını şu sözlerle açıkladı:

“Doğan TV çatısı altında çalışan ekiplerimiz var. Dünyayı izliyorlar. Üretim konusunda Hollywood bir dünya merkezi. Biz de onlar gibi çalışıyoruz , bir farkımız yok. Dünya çok ufaldı. Bu büyük bir avantaj. Dünyayı izlerken edindiğimiz bilgileri işimizde kullanıyoruz."


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!