Faiz değil, fiyat artacak

Güncelleme Tarihi:

Faiz değil, fiyat artacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2013 01:08

Geçen aylarda tarihinin en düşük konut kredi faiz oranını gören gayrimenkul sektöründe son aylarda yaşanan artışlar alıcıların aklında soru işareti yarattı.

Haberin Devamı

Nurol GYO Genel Müdürü Musa Aykaç, “Aklını kullanan bu oranla ev alır. Çünkü 2015-2016’da fiyatlar artar” dedi.

KONUT kredi faizlerindeki yükselme eğilimi psikolojik etkisini gösterdi ve insanlar kredi kullanımında frene bastı. Mayıs ayında yüzde 0.60 civarında olan konut kredisi faizleri önce 0.70’e ardından 0.85’e son olarak da yüzde 1 civarına çıktı.Bu artış son 3 ayda kredi talebini düzenli bir şekilde düşürdü. Ev alacaklar ya da yatırım yapacakların durumu iyi analiz etmesini öneren Nurol GYO Genel Müdürü Musa Aykaç, “Artış miktarının fiyatlara etkisine bakarsak çok büyük oynamalar olmadığını görürüz. Konut krediz faizi artmayacak ama fiyatlar yükselecek. Bugün 100 bin TL için düşünenler 140 bin için evet demek zorunda kalacak” dedi. Aykaç, 2015-2016 yıllarında konut fiyatlarının bugünü özletecek seviyede olacağını dile getirdi.

YÜZDE 100 PRİM

Aykaç, Basın Ekspres’teki Nurol Park projelerinde yer alan 1150 konutun yüzde 60’ını yıl sonuna kadar satmayı hedeflediklerini söyledi. 3 bin TL ile satışa sunulan projede şuan ortalama metrekare fiyatının 4 bin TL olduğunu belirten Aykaç, projenin 2016’da teslim edilince en az yüzde 100 prim yapacağını ifade etti. Bölgenin gelişim sürecine dikkat çeken Aykaç, “Yapılmasının planlanan Kabataş Bağcılar metro istasyonu bölgeye değer katacak. Atatürk Havalimanı taşında buraya kongre ve fuar alanları yapılırsa seyreyleyin metrekare fiyatlarını” diye konuştu.

DOLAR ARTTIKÇA SATIŞLAR ARTIYOR

Aykaç, Mecidiyeköy’deki Nurol Tower projelerinde 20’inci kata geldiklerini ve kaba inşaatın 2.5 ay içinde tamamlanacağını söyledi. 2014’ün 3’üncü çeyrekte teslimlerin yapılacağını belirten Aykaç, “Dolarla satıyoruz ama dolar arttıkça satışlar artıyor. Çünkü bina yükseliyor ve kendi reklamını yapıyor” dedi

SEYRANTEPE’YE 500 REZİDANS

Nurol GYO, Türk Telekom Arena Stadı’nın yanındaki arazide geliştirdiği projede ağırlıklı olarak 1+1 ve 2+1’lerden oluşan 450-500 rezidans yapacak. Yeni projeleriyle ‘rezidansta oturmak için çok para kazanmak gerek’ anlayışını yıkacaklarını söyleyen Aykaç, yüzde 1 KDV’nin yanında kolay ulaşılabilir fiyatlarla satışa çıkacaklarını dile getirdi. Aykaç, 108 milyon dolar yatırım değerine sahip projelerinde baza bölümünü satışa sunmayıp, kiralama ile portföylerinde tutacaklarını ifade etti.

Haberin Devamı

Araştırma yapmayan gümler

Haberin Devamı

DOĞRU alanda yapılan projelerin dolar artışından zarar görmeyeceğini belirten Nurol GYO Genel Müdürü Musa Aykaç, “Sektörün tümü doğru alanda proje yapmıyor. Sat yap üzerine kurulu firmalar en ufak aksilikte gümlüyor” dedi. Hayata geçirdikleri projelerde kapsamlı pazar araştırması yaptıklarını söyleyen Aykaç, büyük yatırımların patron inisiyatifine bırakılmaması gerektiğini belirtti. Gayrimenkul şirketlerin proje şekillendirme aşamasında araştırma yapmamalarının pahalıya patladığını dile getiren Aykaç, “Türkiye’deki birçok proje yanlışlarla doğup büyüdü ve patladı” dedi.

Kurtköy’de talep patlaması bekleniyor

ANADOLU Yakası’nın gelişen bölgelerinden Kurtköy’e ilgi artıyor. Sabiha Gökçen Havaalanı’na yakınlığı ve 30 bin beyaz yakalıya istihdam sağlayacak Teknopark projesinin bölgeye değer katması bekleniyor. Merkez üssü olarak Kurtköy’ü seçen Erguvan İnşaat ve Demirbaş Yapı, iki genç girişimcinin güç birliği ile büyümeyi planlıyor. İlk projelerinin W Bahçe Kurtköy olduğunu söyleyen Demirbaş Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Sefa Demirbaş, yüzde 80’i tamamlanan projelerinin metrekaresi bin 900 TL’den satışla sunulduğunu ve şuan 3 bin TL’ye geçtiğini belirtti. Bölgede talep patlaması beklediklerini belirten Demirbaş, 7 bin 500 metrekarelik bir arsa alımı yaptıklarını ve bu alanda 130 dairelik bir proje planladıklarını söyledi.
Kurtköy’de bir proje için hazırlıkları tamamlama aşamasında. Erguvan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Emre Maraşlı, 210 dairelik W Roof Kurtköy projeleri için talep topladıklarını söyledi. 60 milyon TL yatırımlık projelerinde teras, bahçe ve balkonlara geniş yer ayırdıklarını belirten Maraşlı, “Kurtköy denildiğinde şehre uzak yüksek bina algısı var. Oysa bizim proje alanımız olan Yenişehir ve Çamlık Mahallesi bahçeli ve az konutların hakim olduğu bir yer. Biz de tüm projelerimizde yeşile ve balkon ile teras alanlarına önem veriyoruz” dedi. Maraşlı, metrekaresi 2 bin 300 TL’den satışa sunacakları W Roof projelerinin alışveriş merkezine ve Teknopark’a yürüme mesafesinde olduğunu ifade etti. Yüzde 30 prim beklenen projede teslimler 28 ay sonra yapılacak.

Haberin Devamı

Bodrum’a yatırıma devam

BODRUM Gümüşlük’te konumlanan Ayışığı Konakları’nda yaşam başladı. 7 bin metrekare üzerine kurulu projede 15 blokta apart ve dubleks daireler yer alıyor. Projelerinde yüzde 70 satış oranını yakaladıklarını söyleyen Ayışığı firmasının kurucu ve yöneticisi Müslüm Özcan, bu tür yazlık evleri Ayışığı markası adı altında Yalıkavak, Bitez, Gündoğan ve Türkbükü’nde devam edeceklerini belirtti. Özcan ayrıca Bodum’da 5 yıldızlı bir otel yatırımı düşündüklerini ifade etti.

Taşdelen’e yeni proje

SUR Yapı’nın Çekmeköy Taşdelen bölgesinde gerçekleştireceği yeni projesi Tilia’nın satışları 18 Eylül’de başlıyor. Sur Yapı mimari grubu tarafından tasarlanan projede 4 blokta 278 konut ve ticari alanlar yer alıyor. Tilia’da 55 metrekarelik 1+1’den, 225 metrekarelik 4+1’e kadar değişik büyüklüklerde daire seçenekleri bulunuyor. Yüzde 10 lansman indirimi uygulanan projede banka kredisi ile 120 aya kadar vadelendirme yapılıyor.

Haberin Devamı

Satılık ve kiralık konut ilanları için tıklayın

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!