Dolarda bir rekor daha

Güncelleme Tarihi:

Dolarda bir rekor daha
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2013 09:40

Piyasalarda gün başlangıcında dolar ve altında yükseliş göze çarpıyor. Dolar tekrar 2 TL'yi geçip tarihi rekorunu yeniledi. Dolar Başçı'nın konuşmasının ardından yükselişini hızlandırdı. Altın ise uluslararası piyasalarda ons başına 1400 doları geçti.

Haberin Devamı

Piyasalarda ABD Merkez Bankası'nın tahvil alım programını azaltma endişeleri devam ederken dolar TL karşısında değer kazanmaya devam ediyor.

Dolar bugün bankalararası piyasalarda 2 TL'nin üzerine çıkarak 2.0097 TL ile yeni tarihi rekor kırdı. Yükselişine devam eden dolar rekorunu da geliştiriliyor. Merkez Bankası Erdem Başçı'nın konuşmasının ardından dolar 2,03 TL'den işlem görerek rekorunu yeniledi. Döviz sepeti de gün içinde 2.3590 TL'ye kadar yükseldi.

NET SİNYAL BEKLENİYOR

Piyasalar bugün Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın yapacağı konuşmayı merakla bekleyecek. Öte yandan bugün düzenlenecek Hazine ihalelerine gelecek talepler de takip edilecek.

Finans Invest Uluslararası Piyasalar Yönetmeni Burak Gerçek doların seyri için Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın konuşmasının önemli olduğunu belirtti. Burak Gerçek "Doları ipten alacak tek kişi olan Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı. Başçı politika faizi ile ilgili net mesaj vermesi durumunda Dolar 1.95/1.96 seviyelerine kadar geri çekilebilir. Bugün bu "net Sinyalin" verilmemesi durumunda dolar 2.02 TL seviyelerini test edilebilir" dedi.

Haberin Devamı

"GELİŞMEKTE OLAN ÜLKELERDE SATIŞ BASKISI ÇOK YÜKSEK"

TEB Finansal Piyasalar Strateji Müdürü Erkin Işık, Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın konuşmasının önemli olduğunu ancak yurtdışında gelişmekte olan ülkelerde yoğun bir satış baskısı yaşandığını belirtti. Işık "Başçı'nın konuşmasından sıkılaştırıcı yönde tedbirler ve sinyaller olursa piyasalara olumlu etkisi olabilir. Genel olarak gelişmekte olan ülkelerde satış baskısı çok yüksek. Yurtdışı kaynaklı gelişmelere bağlı olmaya devam edeceğiz. Şu an Merkez Bankası mevcut koridorla yapacağı sıkılaştırmayı yapıyor. Merkez Bankası Başkanı Başçı yeni strateji açıklayarak piyasalara sözlü müdahalede bulunabilir" diye konuştu.

ALTIN 1400 DOLARI GEÇTİ
Öte yandan dün akşam saatleri ile birlikte altında da yükseliş var. Altın dün gece uluslararası piyasalarda 1405 doları geçti. Altın 10:15 itibariyle 1402 dolardan işlem görüyor. Özellikle Mısır ve Suriye'de yaşanan çatışmaların şiddetlenmesiyle artan jeopolitik gerilimle birlikte altın talebinde de artış göze çarpıyor. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin Suriye rejimini kimyasal silahlı saldırının kanıtlarını yok etmekle suçlamasının ardından altında da gece saatlerinde yükseliş yaşandı.

Haberin Devamı

BORSA 67 BİNİN ALTINDA

Öte yandan kurdaki oynaklık ve gösterge bono faizlerinin çift hanelerde seyretmeye devam etmesi borsayı da açılışta kötü etkiledi. Borsa güne ekside başlarken saat 10:30'dan itibaren düşüşünü hızlandırdı. Borsa şu dakikalarda 67 bin puanın altına düştü. yüzde 2,97 kayıpla 66 bin 730 puandan seyrediyor. Borsa dün 68 bin puanın üstünde kapanmıştı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!