Tatil mönüsü

Güncelleme Tarihi:

Tatil mönüsü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2013 01:24

Tatil mekanlarında, yemek fiyatları yaz aylarının değişmez haber konularından biri.

Haberin Devamı

Öyle ki “3.5 TL’lik” tostla da, porsiyonu “220 TL” olan dana pirzola ile de karın doyurma imkanı var. Tatil yerleri denilince akla ilk gelen Bodrum’da fiyatlar mekana göre değişkenlik gösteriyor.

KİŞİ BAŞI 150 TL

Bodrum’daki balık lokantalarından biri olan Orfoz’da limitli içecekle 95 TL’ye yemek yenebilirken; Mimoza Gümüşlük’te kapsamlı bir yemekte kişi başı ortalama 150 TL hesap geliyor. Maça Kızı’nda ise bir hamburgerin fiyatı 52 TL’ye kadar çıkıyor. Maça Kızı Otel’de ise porsiyonu 220 TL olan dana pirzola da menüde yer alıyor. Buna karşın Bitez Mantıcısı’nda 8 TL’lik beyaz peynirli gözlemeyle yemeği geçiştirmek de mümkün. Kaş ve Çeşme’de de benzer fiyatlar ve fiyat farkları dikkat çekiyor. Yazın gazetelerin en sık kullandığı haberlerden biri de, tatil beldelerinde “Bu kadar da olmaz” denilen yemek fiyatları. Biz de tatil beldelerinde “ne, ne kadardır” diyerek mini bir araştırma yaptık ve ilginç sonuçlara ulaştık. İşte tatilde karın doyurmanın yerine göre “bir hayli değişen” mönü fiyatları.

Çeşme

Haberin Devamı

Çeşme’de de fiyat skalası oldukça geniş. Çeşme’de yer alan restoranlardan “Pla’ce” de, mezeler 8 liradan başlıyor, 14 liraya kadar çıkıyor. Ara sıcaklar 22-24 TL arasında değişirken, 400 gramlık çiftlik balıkları 25-30 TL’den satılıyor. Güveç köfte 28 TL, küçük su ise 3 TL’den satılıyor. Yine Çeşme’de yer alan Tuval Restoran’da ise, bonfile şiş 39-40 TL’den, kirde bademli tavuk ise 24 TL’den satılıyor. Balıkçı Hasan’da ise, kişi başı 70-80 TL’ye akşam yemeği yemek mümkün. Yemek Sepeti’nden de sipariş alan Suadiye Alaçatı’dan ise, 15 TL’ye burger menü, 3.5 TL’ye kaşarlı tost söylemek mümkün.

Kaş

Ratatouille, Kaş’ta hizmet veren restoranlardan biri. “Her bütçeye uygun yemekleri olduğunu” söyleyen restoranda 240 gramlık biftek 46 TL’den müşterilere sunulurken, sebzeli köfte 22 TL, balık köfte ise 26 TL’den satılıyor. Tatlılar ise 15-16 TL’den satışa sunuluyor. Maya garden ise, “steak”leri ile ünlü bir restoran. Bonfilenin porsiyon olarak 35-40 TL’den satıldığı restoranda, restorana has şarapların şisesi de 40 TL’den müşterilere sunuluyor. Kaş’da da diğer tatil beldelerinde olduğu ise, 5 TL’den başlayan fiyatlarla ucuza yemek imkanı sunan yerler de bulunuyor.

Bodrum

Haberin Devamı

Bodrum yeme-içme konusunda sonsuz sayıda alternatifler sunan yerlerden biri. Bodrum’daki balık lokantaları ise akla gelen ilk seçenekler. Bunlardan biri de Orfoz. Orfoz’da limitli içecekle sunulan bir akşam yemeğinde kişi başı 95 TL ödenirken, limitsizde rakam 125 TL oluyor. ‘Kafedaki Bodrum’da ise fiks menüler 90 TL civarında bulunuyor. Salataların 10-15 TL olduğu restoranda, mezeler 7-8 TL, balıklar ise 30-35 TL arasında değişen fiyatlara satılıyor. Mimoza Gümüşlük’te ise akşam yemeği sonunda 150 TL gibi bir fiyat ödenebiliyor. Maça Kızı Beach’te ise lahmacun ayranın 75 TL olduğu sosyal medyaya yansımıştı. Bodrum Bitez Mantıcısı’nda menemen 10, gözleme 8, mantı 13, çiğ börek 10 TL.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!