Bu t-shirt'leri alanlar geri getirsin

Güncelleme Tarihi:

Bu t-shirtleri alanlar geri getirsin
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2013 10:46

İtalyan tekstil devi STEFANEL'in Nişantaşı'ndaki mağazasında satılan toplam 62 adet t-shirt'ün sağlığa zararlı boya içerdiği veya sağlığa zararlı boya içerme riski olduğu ortaya çıktı. Ancak şirket yetkilileri, hurriyet.com.tr'ye yaptığı açıklamada, aynı testlerin İtalya'da da yapıldığını ve orada herhangi bir soruna rastlanmadığını açıkladı.

Haberin Devamı

Stefanel, 'Bazı Tekstil ve Konfeksiyon Ürünlerinin Denetimine İlişkin 2013/15 sayılı tebliğ' kapsamında gazetelere toplatılacak ürünleri ile ilgili bir ilan verdi. Buna göre Nişantaşı mağazasında Nisan ve Mayıs aylarında satılan iki ayri cins ve toplam 47 adet renkli t-shirt'ün tebliğ kapsamında sağlığa zararlı boyar madde içerdiği belirtildi. Yine aynı ilanda toplam 15 adet renkli t-shirt'te de sağlığa zararlı boyar madde içerme riski bulunduğu kaydedildi.

Şirket, bu ürünleri alanların satış belgeleriyle birlikte 15 gün içerisinde kargo ile veya doğrudan iade etmesini istedi. Ürün ve kargo bedeli de tüketicilere geri ödenecek.

AYNI TESTLER İTALYA'DA DA YAPILDI

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Stefanel yetkilileri, söz konusu t-shirt'lerin Türkiye'de yapılan testlerinde sorun gözükmesine rağmen İtalya'da yapılan uluslararası testlerde herhangi bir sıkıntı olmadığına dikkat çektiler. Yetkililer, "Ama biz buradaki mevzuata göre hareket edip gazeteye ilan verdik. Konuyu takip ediyoruz" dedi.

Haberin Devamı

İŞTE GAZETEYE VERİLEN O İLAN

Bu t-shirtleri alanlar geri getirsin

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!