Türkiye sayesinde tam Avrupalı oldu

Güncelleme Tarihi:

Türkiye sayesinde tam Avrupalı oldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2013 00:56

Koreli Hyundai, Avrupa üretimini Türkiye fabrikasına yaptığı 609 milyon dolarlık yatırımla 500 bin adede çıkardı. Böylece Hyundai artık Türkiye desteğiyle Avrupa’da sattığı araçların yüzde 90’ını Avrupa’da üretecek.

Haberin Devamı

Koreli otomotiv devi Hyundai, 1.1 milyar TL yatırımla 200 bin adetlik kapasiteye çıkarttığı Türkiye fabrikasıyla birlikte Avrupa’da yıllık otomobil üretimini 500 bin adedin üzerine çıkarıyor. Avrupa’da satılan araçlarının yüzde 95’ini Avrupa’da tasarlayıp Avrupa’da geliştiren Hyundai, Türkiye’deki yeni yatırım sayesinde artık sattığı araçların yüzde 90’ını Avrupa’da üretiyor olacak. Hyundai, ayrıca Eylül ayından itibaren Türkiye’de üreteceği yeni i10 modeliyle de Avrupa satışlarını artırmayı hedefliyor.

AVRUPA’DA HIZLA BÜYÜYOR

Hyundai Motor Avrupa Kıdemli Başkan Yardımcısı ve COO’su Allan Rushforth, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Türkiye fabrikamızda yapılan yeni yatırım ve bölgedeki üretim gücümüzün artması, Hyundai’nin Avrupa’ya artarak gösterdiği önemin en büyük göstergesi. Avrupa’daki fabrikalarımız sayesinde bölge için en doğru araçları üreteceğiz ve Avrupa’daki tedarikçilerimizle iş ortaklarımıza desteğimizi sürdüreceğiz”

2 BİN 800 YENİ İSTİHDAM

İlk kez 1997’de üretime başlayan Hyundai Assan İzmit Fabrikası, Hyundai’nin Kore sınırları dışında en uzun süredir üretim gerçekleştiren fabrikası olma unvanına sahip. 2007 yılından bu yana 100 bin adetlik hacimle üretim yapan fabrika, yeni artırılan kapasitesiyle birlikte 2014 yılından itibaren 200 bin adedin üstüne çıkmış olacak. Şu an ağırlıkla Avrupa için üretilen i20 ile birlikte yeni i10’un üretimi de Eylül ayı itibariyle başlayacak ve bu yatırımla 2 bin 800’den fazla yeni istihdam yaratılmış olacak.

100 BİN YENİ i10 HEDEFİ

Geçtiğimiz yıl Avrupa’da satışlarını yüzde 10.5 artırarak yaklaşık 400 bin adede çıkartan Hyundai, toplam satışlarının ancak yüzde 60-70’ini bölgede üretiyordu. 2014 itibariyle özellikle İzmit’te üretilen yeni i10 sayesinde hem sattığı araçların yüzde 90’ını Avrupa’da üretiyor olacak hem de 500 bin adetlik satışa ulaşacak. Hyundai, Avrupa’da en çok sattığı araç olan i10’un yeni versiyonuyla satışlarını 100 bin adede yakın artırmayı hedefliyor.

Haberin Devamı

Önce kaptırdık şimdi yarışıyoruz

BUGÜNE kadar 1 milyar Euro’dan fazla yatırım yapılan Hyundai Türkiye fabrikasının başarısı, Hyundai’nin Avrupa’daki ikinci üretim merkezi olan Çek Cumhuriyeti Fabrikası’nın (HMMC) açılmasında etkili oldu. 2008’de Türkiye ile Çek Cumhuriyeti arasıda seçim yapmak durumunda kalan ve 1.1 milyar Euro’luk yatırım için Çekleri seçen Hyundai’nin bu kararı çok tartışılmıştı. Çek Cumhuriyeti’ndeki fabrika bugün tam kapasiteyle yıllık 300 bin adet araç üreten bir fabrika haline geldi. Ancak bu yatırımın ardından Hyundai Türkiye için de düğmeye bastı ve kapasiteyi 200 bin adede çıkarttı. Koreli şirketin i20 ve yeni i10 modeli dışında önümüzdeki dönemde yeni bir model için daha hazırlık yaptığı ve kapasiteyi artıracağı da konuşuluyor.

Haberin Devamı

Bol ödüllü SUV Türkiye’ye geldi

JEEP markasının ‘En fazla ödül kazanan SUV modeli’ olma unvanını taşıyan Jeep Grand Cherokee yenilenen yüzüyle 106 bin 500 Euro’dan başlayan fiyatlarla Türkiye’de satışa sunuldu. Yeni Jeep Grand Cherokee, yeni sekiz ileri otomatik şanzımanıyla daha yüksek performans ile sürüş kalitesini garantilerken, daha az yakıt tüketimi ve emisyon değerleriyle de çevreye olan duyarlılığının altını çiziyor. Jeep Grand Cherokee’nin baştan aşağı yenilenen versiyonu, 3.0 litrelik V-6 dizel motorun yanı sıra 468 HP’lik V-8 benzinli motor seçeneğiyle de dikkatleri üzerine çekiyor. Bu yılın sonuna kadar 300 adedi aşkın satış rakamına imza atması beklenen Jeep Grand Cherokee, henüz Türkiye yollarında boy göstermeye başlamadan 100 adet sipariş aldı.

Haberin Devamı


‘5 Serisi’ne
1.6 litre
motor

? BUGÜNE kadar üretilen en başarılı
5 Serisi şimdi 1.6 litre hacimli TwinPower
Turbo motor seçeneği ile Türkiye’de 55 bin Euro’dan başlayan fiyatlarla satılıyor. Yeni BMW 520i, 170 beygir gücündeki 1.592 cc’lik TwinPower Turbo motoru sayesinde 0’dan 100 km/sa hıza sadece 8,7 saniyede çıkarken, 226 km/sa’lik maksimum hıza ulaşabiliyor. 250 Nm torku ise 1500 devir/dak’dan itibaren sağlayabiliyor ve performanstan taviz vermiyor. Tüm bunları ise 100 km’de ortalama 6,7 lt yakıt tüketerek elde edebiliyor. Standart olarak 8 ileri otomatik şanzıman ile sunulan Yeni BMW 520i, isteğe bağlı olarak, Modern Line, Luxury Line ve M Sport olmak üzere
3 farklı Line seçeneğine sahip.

Haberin Devamı


270
beygirlik aslan

? PEGUEOT, Goodwood ‘Hız Festivali’nde, tasarım ve sürüş deneyimi açısından Peugeot’nun bilgi birikiminin sembolü olan sportif coupe modeli RCZ’nin ‘supercharged’ versiyonu RCZ R modelinin örtüsünü açtı. 270 beygir gücündeki 1.6 litre silindir hacimli yeni motoru, sadece 145g/km düzeyindeki düşük CO2 emisyon seviyesiyle RCZ R’i benzeri görülmemiş bir performans ve verimlilik düzeyine taşıyor. Bu motor ile uyumlu olarak, Torsen kilitli diferansiyelle eşleşen özel yürüyen aksamı yüksek verimlilik düzeyi ile birlikte dinamik sürüş performansı vaat ediyor. RCZ R, Eylül ayında Frankfurt Otomobil Fuarı’nda dünya prömiyeri ile tanıtılacak ve 2014 yılının başlarında pazara sunulacak.

En yarışcı Bentley

Haberin Devamı

? BENTLEY, ikonik uzun mesafe sürüşleri için tasarlanmış yüksek performanslı otomobil (GT) modeli olan Continental GT’nin yüksek potansiyelini ortaya çıkaracak olan yeni yarış otomobili Continental GT3’ü tanıttı. Continental GT3’te Bentley’nin güçlü 4.0 litrelik çift turbo V8 motorunun yarışa hazır, kuru karterli versiyonu bulunuyor ve halihazırda kullanımda olan motordan çok sayıda parçayı da içinde barındırıyor. Serbest yarış düzeninde, motor sporları motor yönetim sistemi aracılığıyla 600 beygire kadar güç üretebilen V8, GT3’ün kompakt ve hafif bir gövde içerisinde rekabet gücünü artırıyor ve böylece bu modeli yarışlar için mükemmel bir seçenek haline getiriyor. FIA’dan onay alınmasıyla birlikte GT3 önce ilk gelişim yarışlarına katılacak daha sonra 2014 yılındaki FIA Blancpain Serisi’nde tam yarışa girecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!