Erdoğan: Kimse ellerini ovuşturmasın

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan: Kimse ellerini ovuşturmasın
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2013 00:00

Başbakan Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin bugün kendi ihtiyaçlarını karşılamanın ötesinde, alternatif bir üretici ve bir ekonomi olarak küresel sistemde yerini almaya başlamasından rahatsızlık duyanlar olduğunu belirterek, “Hiç kimse ellerini ovuşturmasın. Türkiye, 2023 hedeflerinden milim sapma göstermeyecek” dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan, Vilayetlerevi’nde düzenlenen Bilim Teknoloji ve Yüksek Kurulu 26. Toplantısı’nın açılışında yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Bunun yanında gündemimizde enerji ihtiyacımızın karşılanmasına yönelik çalışmalarla ilgili de çok önemli konular yer alıyor. Yerli termik santral tasarımı ve imalatı konusunda 5 yılda yüzde 80 yerlilik oranına ulaşmayı hedefliyoruz.

Termik santral baca gazı arıtmayla kömür gazlaştırma ve sıvı yakıt üretimi teknolojileri konusunda da aynı hedefe sahibiz. Yine hidroelektrik enerjisi, rüzgâr enerjisi santrali ve güneş enerjisi santrali teknolojilerinin geliştirilmesi konusunda da hedefimiz önümüzdeki 5 yılda yüzde 80 yerlilik oranını yakalamaktır. Yeni enerji üretim teknolojilerinin geliştirilmesinin yanında enerji verimliliğini de gündemimize almış bulunuyoruz.”

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!