Dolara ağır darbe

Güncelleme Tarihi:

Dolara ağır darbe
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2013 15:08

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı döviz piyasasında bugün 300 milyon dolar sattı. Satışın piyasa koşullarıyla ilgisi olmadığı açıklandı. Satışın ardından dolar düne göre yüzde 0.8 kayıpla 1.8835 TL seviyelerine kadar geriledi.

Haberin Devamı

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, (ÖİB) döviz piyasasında bugünkü bir ödeme için 300 milyon dolar civarında döviz satışı gerçekleştirdi.

Reuters'ta yer alan habere göre, ÖİB'den bir kaynak işlemin bugünkü piyasa koşulları ile ilişkisi bulunmadığını yapılan işlemin bugün yapılacak bir ödeme için gerçekleştirildiğini söyledi.

ÖİB'nin işlemi Başbakan Erdoğan'ın ülkeye dönüşünün ardından uzlaşmacı bir yol izlenmeyeceği yönünde algılamanın devamıyla TL'nin tarihi zirvelerine oldukça yaklaştığı bir günde gerçekleşti.

Haberin Devamı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, dün Tunus’tan yapığı Topçu Kışlası’nın yapılacağı ve Topçu Kışlası'nın yapılacağı yönündeki açıklamaları üzerine, 1.90 TL seviyesine dayanan dolar güne 1,8920 TL seviyesinden başlamıştı. Öğle saatlerinde düşüş gösteren dolar 1.89 TL'nin altına düşerek 1.8840 TL'ye kadar geriledi. Dolar şu dakikalarda dünkü kapanışa göre yüzde 0,8 düşüşle 1.88 TL seviyelerinde seyrediyor. 

BORSA ARTIDA

Başbakan'ın İstanbul'a dönüşünde gerçekleştirdiği konuşmanın ardından borsada açılışta korkulan olmadı. Yüzde 0,08 düşüşle açılan borsa 75.854 puandan günü açtı ve gün boyu yatay bir seyir izledi. İlk seans sonunda düne göre artıya geçen BIST 100 yüzde 1,42 artışla 76 bin 975 seviyesinden ilk seansı kapadı.

İkinci seansa Fitch'ten gelen ve yaşanan gergniliğin henüz Türkiye'nin notuna baskıda bulunmadığını belirten açıklamayla başlayan BIST 100 en yüksek seviyesi olan 77.204 puanı gördü. Başbakan Erdoğan'ın konuşmasını gerçekleştirdiği şu dakikalarda borsa düne göre yüzde 1,01 artışla 76.659 puanda seyrediyor.

Fitch açıklamasının ardından gösterge tahvil faizi ise şu dakikalarda yüzde 6,55 seviyesiyle seviyesinde bulunuyordu. Başbakan Erdoğan'ın konuşma yaptığı şu dakikalarda gösterge tahvil faizi günün en düşük seviyesi olan 6,20'ye çekildi. 

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!