Kenya’dan ‘Gezi Parkı’na pizza

Güncelleme Tarihi:

Kenya’dan ‘Gezi Parkı’na pizza
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2013 00:00

Gezi Parkı olayları internetten yemek siparişini de patlattı. İstanbul Taksim’deki eylemcilere Türkiye’nin dört bir yanından ve yurtdışından yemek sipariş edildi. Adres olarak Taksim Gezi Parkı’nı verenler daha çok pizza, dürüm, hamburger ve içecek gönderdi.

Haberin Devamı

İstanbul Gezi Parkı’nda yaşanan olayların ardından internetten yemek siparişleri de patladı. Türkiye’nin dört bir yanından eylemcilere destek için yiyecek ve içecek gönderildi. Taksim Gezi Parkı civarındaki adreslere yönlendirilen yiyecek ve içeceklerin ödemeleri de kredi kartıyla internet üzerinden gerçekleşti. Eylemcilere destek olanlar daha çok pizza, hamburger, dürüm gibi hızlı tüketim ürünlerini tercih etti. Bazı şirketler de ise çalışanlar organize olarak toplu siparişlerle eylemcilere destek oldu. Eylemciler internet üzerinden gönderdikleri mesajlarda ise “Pizza için teşekkürler. Ancak gaz maskesi gönderin” gibi isteklerde bulundu.

BÜTÇEYE GÖRE SİPARİŞ

Siparişlerin özellikle cuma gününden sonra ciddi şekilde arttığını belirten yemeksepeti.com’un CEO’su Nevzat Aydın, şu bilgileri verdi: “Eylemcilere destek olmak isteyenler Taksim Gezi Parkı çevresindeki adreslere yiyecek ve içecek siparişleri veriyor. Daha çok sosyal medyada organize olan eylemciler adresleri paylaşıyor. Türkiye’nin tüm illerinden bu noktalara siparişler veriliyor. Siparişleri geçenler ödemeleri de kendileri yapıyor. Bu siparişleri verenler kendi bütçelerine göre tercihler yapıyor. Daha çok pizza siparişi verildiğini gözlemliyoruz. Bunun dışında su başta olmak üzere bir çok içecek de sipariş ediliyor.”

2500 TL’LİK SİPARİŞ

Siparişlerin sadece Türkiye’den değil Almanya, Belçika, Fransa, Amerika, İngiltere ve hatta Kenya’dan gönderildiğini anlatan Nevzat Aydın, “Toplamda 1000’in üzerinde sipariş alındı. Bu siparişlerden bir tanesinin tutarı 2 bin 500 lirayı buldu. Siparişlerin yüzde 10’luk kısmı ise yurtdışından geldi. Özellikle Avrupa ülkelerinde yaşayan Türk vatandaşları eylemcilere bu şekilde destek oldu” dedi.

Haberin Devamı

Ulaştırmak zor oldu

Siparişlerle ilgili olarak bazı gecikmelerin de yaşandığının altını çizen Nevzat Aydın, “Olaylar nedeniyle siparişlerin belirlenen noktalara ulaşmasında zaman zaman zor anlar yaşandı. Olayların yoğun olduğu Taksim, Beşiktaş, Gümüşsuyu, Akaretler gibi noktalarda sipariş gecikmeleri oldu. Ancak aldığımız geri dönüşlere göre siparişler ulaştırıldı. Bu konuda çok fazla sıkıntı olmadı. Gençler bu konuda çok duyarlı davrandı. Sipariş adetleriyle ilgili olarak detaylı araştırma yaptık. Toplamda 1000’in üzerinde sipariş verildi” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!