Diaego'nun 2 milyar dolarlık hayal kırıklığı

Güncelleme Tarihi:

Diaegonun 2 milyar dolarlık hayal kırıklığı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2013 16:25

Mey İçki'yi 2011 yılında 2.1 milyar dolara alarak Türkiye pazarına giren İngiliz içki devi Diaego hayal kırıklığı yaşıyor.

Haberin Devamı

Alkol tasarısının parlamentodan geçerek yasalaştığını öğrenmekten büyük üzüntü duyduklarını belirten Diaego yetkilileri konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı:

"Diageo olarak, alkollü içki tüketiminin yanlış kullanımına iliÅŸkin hükümetin duyduÄŸu endiÅŸeleri paylaÅŸmakla birlikte; sektör, devlet ve üçüncü tarafların birlikte çalışmasıyla daha iyi bir sonuç elde edilebileceÄŸine inanıyorduk" denilen açıklamada ÅŸu ifadeler kullanıldı:Â

Haberin Devamı

DÜNYADA İÇKİ YASAKLARI NASIL UYGULANIYOR?

"Sorumsuz içki tüketiminin yarattığı sorunları çözmeye ve turizmin yanı sıra ticari işletmelere de zarar veren pazarlama yasakları yerine, verilere dayalı, makul yaklaşımlarla alkolün zararlarına odaklanan regülasyonları geliştirmek üzere pek çok pazarda, hükümetler ve diğer üçüncü taraflarla birlikte çalışmaktayız.

Mey İçki’yi 2011’de satın alırken yalnızca güçlü alkollü içki markaları olan bir şirkete değil, aynı zamanda yabancı yatırımları teşvik eden ve istikrarlı düzenleyici mevzuatı olduğunu öne süren bir ülkeye yatırım yaptık. Tasarının bu şekilde hızla yasalaşması bizim için sürpriz ve hayal kırıklığı oldu, ama faaliyette bulunduğumuz ülkelerin yasalarına her zaman bağlı kalırız. Türkiye’de işimize, müşterilerimize ve çalışanlarımıza taahhütlerimizi koruyoruz."

 MECLİS'TE GECE YARISI BOMBASI, İŞTE YENİ YASAKLAR

Haberin Devamı

Diaegonun 2 milyar dolarlık hayal kırıklığı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!