Yeni sınır kapısı iş adamlarını buluşturacak

Güncelleme Tarihi:

Yeni sınır kapısı iş adamlarını buluşturacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2013 13:29

Türkiye'nin, Kazbegi-Verhni-Lars Sınır Kapısı aracılığıyla Rusya Federasyonu'nun Kuzey Kafkasya Federal Bölgesi'ni yeni pazar edinmesi için iki ülkenin iş adamlarının katılacağı "Türk-Rus İş Forumu" düzenlenecek.

Haberin Devamı

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, birliğin büyük mücadeleler sonucunda, Rusya Federasyonu'na Türkiye'den en kısa sürede kara yolu ile ulaşım sağlayan Gürcistan üzeri transit geçişli Kazbegi-Verhni Lars Gümrük Kapısı'nın açıldığını belirtti.

Kazbegi-Verhni Lars Gümrük Kapısı'nın hitap ettiği Rusya Federasyonu'nun Kuzey Kafkasya Federal Bölgesi'nin, Doğu Karadeniz'e yakınlık avantajına sahip olduğunu ifade eden Gürdoğan, "Bölge, hitap ettiği 12 milyona yakın nüfusu barındırması, ortak kültürel ve tüketim alışkanlıklarımız nedeniyle çok cazip bir pazar fırsatı sunmaktadır. Kuzey Kafkasya bölgesindeki altyapı yatırımlarının yanında, önümüzdeki yıllar için yapılması planlanan turizm yatırımları nedeniyle inşaat ve yapı sektörleri açısından da büyük fırsatlar barındırmaktadır" dedi.

Haberin Devamı

Gürdoğan, Sarp Sınır Kapısı'ndan hareketle 7-8 saatte bu kapıdan Rusya Federasyonu'na ulaşılabileceğini vurgulayarak, "Bu da pazarın ihracatçılarımız açısından avantajını açıkça ortaya koymaktadır" diye konuştu.

Yeni sınır kapısı iş adamlarını buluşturacak


"Foruma 60'a yakın iş adamı katılacak"

Rusya Federasyonu'nun Kuzey Kafkasya Federal Bölgesi'nden 60'a yakın iş adamının, DKİB Genel Sekreterliği'nce organize edilen alım heyeti programı kapsamında Trabzon'a geleceğine dikkati çeken Gürdoğan, şöyle devam etti:

"10-11 Haziran 2013 tarihleri arasında, Doğu Karadeniz–Rusya Federasyonu Kuzey Kafkasya Federal Bölgesi Ticaret Köprüsü adı altında program düzenleyeceğiz. Etkinliğe Rusya Federasyonu'nun Kuzey Kafkasya Federal Bölgesi cumhuriyetlerinden Karaçay-Çerkes Cumhuriyeti, Kuzey Osetya-Alania Cumhuriyeti, İnguşetye Cumhuriyeti ve Dağıstan Cumhuriyeti'nden gıda, tüketim, inşaat ve yapı malzemeleri sektörlerinden 60'a yakın iş adamı katılacak. İş adamları, Doğu Karadeniz'deki ihracatçılarla ikili iş görüşmeleri yapacak."

Haberin Devamı

Gürdoğan, Türk-Rus İş Forumu'na iş adamlarının yanı sıra Rusya Federasyonu'ndan bakanlık üst düzey temsilcileri ve özerk cumhuriyet bakanlık yetkililerinin de katılacağını anlatarak, "Bu kapsamda ülkemizden de ilgili bakanlarımız foruma davet edildi. Doğu Karadeniz için yeni bir pazar olan Rusya Federasyonu Kuzey Kafkasya Federal Bölgesi ile ticari ilişkilerimizin en üst düzeyde geliştirilmesi amacıyla bölgemizdeki ilgili sektörlerde faaliyet gösteren bütün firma ve ihracatçıları foruma katılmaya davet ediyorum" dedi.

İhracatçıların foruma katılarak, Kuzey Kafkasya Federal Bölgesi Cumhuriyetlerinden gelecek iş adamları ile ikili iş görüşmesi yapmalarının ve şimdiden ticari ilişkilerin geliştirilmesi yönünde çapa sarf etmelerinin büyük önem taşıdığını dile getiren Gürdoğan, "Ayrıca forumda ilgili bakanlık temsilcileri ile de düzenleyeceğimiz görüşmelerde Kuzey Kafkasya Federal Bölgesi Vladikavkaz ve Mahaçkale illerinde Türk lojistik merkezleri kurulması konusunu da ele alacağız" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!