Çin’e oto satmayı Türkler öğretecek

Güncelleme Tarihi:

Çin’e oto satmayı Türkler öğretecek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2013 00:00

2003 yılından bu yana İtalya’nın Verona şehrinde düzenlenen uluslararası ‘Automotive Dealer Day’ konferansına bu yıl 4 binden fazla bayi, 15 otomobil üreticisi ve 10’dan fazla ülkenin temsilcileri katıldı.

Haberin Devamı

Etkinlik aynı zamanda Avrupa’da otomotiv sanayinin karar vericileri için de konuyla ilgili en büyük etkinlik olarak biliniyor. Çünkü Avrupa’da satışların ciddi olarak düştüğü bir ortamda, müşteri ile yakın temastaki bayilerin işi bu noktada çok kritik önem taşıyor.

AVRUPA’NIN ÇİN’İ OLDUK

Bu yıl ‘Otomotiv sanayi için dönüm noktası’ konulu konferansa, Amerikan Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (NADA) , Brezilya Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (FENABRAVE) ve Çin Yetkili Satıcıları Derneği (CADA) başkanları katıldı.Açılış konuşmalarında Amerika ve Brezilya’da yaşanana kriz öncesi ve sonrası tecrübeler ile Çin’in hızlı büyümeden yavaş büyümeye geçiş tecrübeleri konuşuldu. Konferansın yıldızı ise Türkiye
oldu. Amerika, Çin ve Brezilya’nın yanında son yıllarda ‘Avrupa’nın
Çin’i’ olarak gösterilen ve yıldızı parlayan Türkiye’ye de geniş yer verilen konferansta, Türkiye’nin en büyük bağımsız bayilik grubu
olan Taşar Otomotiv Holding’in İcra Kurulu Başkanı Vekili Mehmet Taşar konuşma yaptı.
Türkiye ekonomisini, otomotiv sektörünü ve kendi gruplarının yaşadığı tecrübeleri aktaran Taşar, özellikle kriz dönemi stratejisiyle Çin, İtalya ve Brezilyalı bayilerin ve derneklerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Özellikle cirosu 10 milyar doları aşan dünyanın en büyük bayilik gruplarından biri olan Çin Yetkili Satıcıları Derneği’nin (CADA) başkanı ve yetkilileri Taşar’ın sunumunu ilgiyle izledikten sonra Çinli bayilere ders vermek için kendisini Çin’e davet etti. Bu daveti olumlu karşılayan Taşar, ayrıca Brezilyalı ve Amerikalı bayilerden de yoğun davet aldı.

Haberin Devamı

Türkiye, bayilik için en cazip ülke

MEHMET Taşar’la birlikte aynı panelde konuşma yapan ICDP Araştırma Direktörü Andrew Tongue ise yaptığı tespitlerde, Türkiye ve Rusya’nın otomotiv perakendesi için hala bakir olduğunu belirterek, “Avrupa’da bu iki ülkenin önümüzdeki dönem için çok büyük potansiyeli var. Türkiye’de ve Rusya’da bayi başı satış 600 adet civarındayken, İtalya, Fransa, İspanya gibi ülkelerde bu adet ortalama 300 civarında. Bu da Türkiye ve Rusya’yı dünyadaki büyük bayilik grupları için çok cazip hale getiriyor” dedi. Tongue, Avrupa’da küçük küçük bir çok bayi varken, Türkiye’de bayiliğin son 10 yılda hızla büyüdüğünü ve konsolide olduğunu belirtiyor.

Haberin Devamı

İkinci el otomobil ilanları için tıklayın

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!