Ülker, finans sektöründen çıkıyor

Güncelleme Tarihi:

Ülker, finans sektöründen çıkıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2013 00:00

Türkiye’nin önde gelen gıda sektörü temsilcilerinden Ülker’in çatı şirketi olan Yıldız Holding, finans sektöründen çıkıyor.

Yıldız Holding bünyesindeki Gözde Girişim Sermayesi, finans sektöründeki yatırımı Türkiye Finans’ın yüzde 11.57 hissesinin satışı için Ünlü Menkul Değerler’i yetkilendirdiğini duyurdu. Açıklama şirket tarafından Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na yapıldı. Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker, Mart ayı sonunda yaptığı açıklamada, finans sektörünün uzun vadede içinde yer alacakları bir alan olmadığını ve Türkiye Finans Katılım Bankası’ndan çıkabileceklerini söylemişti.

Ali Ülker, finansın uzun vadede içinde yer alacakları bir alan olmadığını ve Türkiye Finans Katılım Bankası’ndan çıkabileceklerini belirtmişti. Türkiye Finans Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, daha önce Yıldız Holding’in Türkiye Finans’taki yatırımından çıkarken teklif gelmesi durumunda almayı değerlendireceklerini söylemişti. Suudi Arabistan merkezli National Commercial Bank’in yüzde 67 hisse ile ana hissedar olduğu Türkiye Finans’ta, Boydak Grubu’nun da yüzde 22 hissesi bulunuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!