Koçluk eğitimi, kariyer için yeni bir fırsat

Güncelleme Tarihi:

Koçluk eğitimi, kariyer için yeni bir fırsat
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2013 10:03

Kendi işini kurmak isteyen girişimciler, kariyerinde tıkandığını düşünenler, stratejilerini sağlam temellere oturtmak isteyen yöneticiler, koçluk eğitimiyle yeni bir sayfa açıyor.

Haberin Devamı

Türkiye'de çok yakın bir zamanda meslek statüsüne alınması beklenen koçluk, üniversite işbirlikleri kapsamında, daha fazla kişiye ulaşıyor. Association for Coaching (AC) akredite '4 Boyutlu Profesyonel Koçluk' sertifika programı, FMV Işık Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi işbirliği ile 4 Mayıs'ta Maslak Kampüs'te başlıyor. Toplam 84 saatlik program, 6 hafta boyunca sürecek.

4 Boyutlu Profesyonel Koçluk Programı, kendi işini kurmak isteyen girişimcilerden insan kaynakları profesyonellerine, yöneticilerden, yeni bir meslek edinmek isteyen bireylere, kısacası, kendini ve çevresini daha yakından tanımak ve geliştirmek isteyenler için, uygun bir içerik sunuyor.

Zaman ve stres yönetimine katkı sağlar

Hedef ve motivasyon yönetimi ile bireylerin yaşam kalitelerini arttırmasında koçluğun önemine değinen profesyonel koç ve eğitmen Çağlar Çabuk, bu eğitimin katılımcılara kazandıracağı diğer yetkinlikleri şöyle açıkladı:

Haberin Devamı

“Katılımcılar, tüm koçluk teknik, araç ve becerilerini öğrenerek, başarıyla uygulayabilir. Yanı sıra, iş ve özel yaşamda gizli gündemleri ayırt edebilmek, doğru ve güçlü sorular sorabilmek, koçluk bakış açısıyla uzlaşma yönetimi ve problem çözümü gibi yetiler elde edecek. İmaj, zaman ve stres yönetimini öncelikle kendisinde, sonra da koçluk hizmeti verdiği kişilerde uygulayabilecek.”

Yeni bir açılım yaratmak isteyenlere

Fevziye Mektepleri Vakfı Işık Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Osman Murat Anlı, bu işbirliği için, şunları söyledi:

“4 Boyutlu Profesyonel Koçluk Programında, kurumsal yöneticilere, girişimcilere ve kariyerinde yeni bir açılım yaratmak isteyenlere, sorgulayıcı, gücünü bilimsel yöntemden alan ve doğrulanabilir başarıya sahip bir eğitim modeli sunuluyor. Gerek kişisel, gerekse profesyonel hayatında, farkındalık, iletişim ve liderlik yetkinliklerini geliştirmek isteyen kişiler, programdan faydalanabilecek.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!