Türkiye’nin ilk frekans ihalesi tamamlandı

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’nin ilk frekans ihalesi tamamlandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2013 22:17

RTÜK 19 yıllık frekans sorununu çözdü. Üst Kurul, ulusal karasal sayısal televizyon yayın lisansı sıralama ihalesinin ilk gününde, genel yayın türünde HD yayın yapma lisansı alan 8 yayıncı kuruluş ile bu kuruluşların kumanda üzerindeki sıralamaları belirlendi. Kanal D kumanda üzerinde ilk sırada yer alacak.

Haberin Devamı

Bilkent Otel’de üç gün sürecek ulusal karasal sayısal yayın lisansı sıralama ihalesinin ilk gününde, genel yayın türünde HD yayın yapacak 8 ulusal kanal belirlendi. Yaklaşık 8 saat süren ihaleye 13 yayıncı kuruluş katıldı. Bu kuruluşlardan DTV Haber ve Görsel Yayıncılık Anonim Şirketi (Kanal D), AKS Televizyon Reklamcılık ve Filmcilik Anonim Şirketi (Show TV), Ciner Medya TV Hizmetleri Anonim Şirketi (Haber Türk), Huzur Radyo TV Anonim Şirketi (FOX), Işıl Televizyon Yayıncılık Anonim Şirketi (Star TV), Samanyolu Yayıncılık Hizmetleri Anonim Şirketi (Samanyolu TV), Turkuvaz Aktif TV Prodüksiyon Anonim Şirketi (Turkuvaz Aktif TV) ve Yaşam Televizyon Yayıncılık Hizmetleri Anonim Şirketi (Kanal Türk) genel yayın türünde HD yayın yapma lisansı aldı.

Haberin Devamı

KURAYA GİDİLDİ

Daha sonra ihale, bu 8 yayıncı kuruluşun kumanda üzerindeki sıralarının belirlenmesi için devam etti. ihalede, aynı teklifi veren yayıncı kuruluşlar arasında kura çekimine gidilerek sıralama belirlendi.
İhalede en yüksek teklif, 51 milyon 200 bin lira oldu. Buna göre, genel yayın türünde HD yayın yapma lisansını alan yayıncı kuruluşlar, verdikleri teklifler ve kura sonucu oluşan sıralama şöyle:

“1- DTV Haber ve Görsel Yayıncılık Anonim Şirketi (Kanal D): 51 milyon 200 bin lira
2- Huzur Radyo TV Anonim Şirketi (FOX): 51 milyon 200 bin lira
3- Işıl Televizyon Yayıncılık Anonim Şirketi (Star TV): 51 milyon 200 bin lira
4- Turkuvaz Aktif TV Prodüksiyon Anonim Şirketi (Turkuvaz Aktif TV): 51 milyon 200 bin lira
5- Yaşam Televizyon Yayıncılık Hizmetleri Anonim Şirketi (Kanal Türk): 50 milyon lira
6- Samanyolu Yayıncılık Hizmetleri Anonim Şirketi (Samanyolu TV): 48 milyon 800 bin lira
7- AKS Televizyon Reklamcılık ve Filmcilik Anonim Şirketi (Show TV): 48 milyon 800 bin lira
8- Ciner Medya TV Hizmetleri Anonim Şirketi (Haber Türk): 48 milyon 600 bin lira”

238 TUR YAPILDI

İhale Komisyon Başkanı ve RTÜK Başkan Yardımcısı Aslan Narin, ihalenin tamamlanması ardından yaptığı açıklamada, 13 firmanın katıldığı ve 238 tur gerçekleştirilen açık artırmalı ihalenin katılımcılarına teşekkür etti. Sonuçların üst kurul onayına sunularak kesinleşeceğini kaydeden Narin, daha sonra katılımcı kuruluşlara lisans ve kapasite tahsisisin yapılacağını söyledi.

Haberin Devamı

Bugünkü ikinci ihalede, 11 standart çözünürlüklü yayın tekniğiyle genel türde ulusal televizyon yayın lisansı için teklif verilecek. Üçüncü ve dördüncü ihalelerin yapılacağı perşembe günü, 11 standart çözünürlüklü yayın tekniğiyle tematik türde ulusal televizyon yayın lisansı ve 3 yüksek çözünürlüklü yayın tekniğiyle tematik türde ulusal televizyon yayın lisansı için teklifler alınacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!