23 lira 25 kuruşluk menfaat soruşturması

Güncelleme Tarihi:

23 lira 25 kuruşluk menfaat soruşturması
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2014 11:55

Akdeniz Üniversitesi, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Nevzat Saban’ın, görev gezisinde otobüse bindiği halde taksiye bindiğini beyan edip devletti 23 lira 25 kuruş zarara uğrattığı iddiası ile soruşturma başlattı.

Haberin Devamı

23 lira 25 kuruşluk menfaat soruşturması
Son dönemde ihalelerde yolsuzluk iddiaları ile gündeme gelen Akdeniz Üniversitesi (AÜ), ilginç bir soruşturmaya imza attı. Ayşe Sak Uygulamalı Birimler Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Mustafa Gülmez tarafından yürütülen soruşturmada, daha önce İdari ve Mali işleri Daire Başkanlığını yürüten Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Nevzat Saban’ın, devletten 23 lira 25 kuruş fazladan para alıp menfaat sağlayarak görevini kötüye kullandığı iddialarına yer verildi.

TAKSİYE DEĞİL, OTOBÜSE BİNDİN

Prof. Dr. Gülmez tarafından hazırlanan soruşturma dosyasında şu ayrıntılara yer verildi: “Nevzat Saban’ın Ankara görevi için evinden çıkıp taksi ile Antalya Havalimanı’na gittiği, görev dönüşü ise havalimanından evine toplu taşıma aracı kullanarak gittiği ve 1 lira 75 kuruş ulaşım ücreti ödediği belirtilmektedir. Buna rağmen Saban’ın ödeme emri ve beyanında gidişte 25 lira, dönüşte 25 lira olmak üzere 50 lira taksi ücreti ödediği vurgulanmaktadır. Bu nedenle Saban’ın devletten 23,25 kuruş fazladan para alarak menfaat sağladığı ve bu suretle görevini kötüye kullandığı anlaşılmıştır.”

Haberin Devamı

23 lira 25 kuruşluk menfaat soruşturması

SORUŞTURMA İZNİ VERİLDİ

Hazırlanan soruşturma dosyası Antalya Valiliği İl İdare Kurulu’na gönderilirken, Antalya Vali Yardımcısı Mehmet Yavuz Başkanlığında toplanan kurul, Antalya Havalimanı’ndan evine 1 lira 75 kuruş ödeyerek toplu taşıma aracı ile gittiği belirtilen Saban hakkında 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 53-C maddesi gereğince oy birliği ile soruşturma izni verdi. Kararı Vali Yardımcısı Mehmet Yavuz, İl Defterdarı Veli Tunçez, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Bedrettin Taşkesen, İl Sağlık Müdürü Ünal Hülür, Gıda Tarım ve Hayvancılık il Müdürü Ahmet Dallı imzaladı.

Haberin Devamı

YARGIYA GÜVENİYORUZ

Soruşturma süreci hakkında Hürriyet muhabirine konuşan Saban’ın avukatı Suat Şahintürk, “Soruşturma, Antalya Valiliği’nin onayı ile Akdeniz Üniversitesi tarafından devam ettirilecek. Bu süreç içinde dosya savcılığa ulaştırılıp müvekkilim hakkında ceza davası açılabilir. Ayrıca üniversitenin disiplin cezası da uygulaması söz konusu. Biz elimizdeki bilgi ve belgeleri ilgili kurumlara sunduk. Yargının en doğru kararı vereceğini umut ediyoruz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!