Ülker’den hayırlı traşlar

Güncelleme Tarihi:

Ülker’den hayırlı traşlar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2013 00:00

ÜLKER markasını da bünyesinde bulunduran Yıldız Holding iştiraklerinden Gözde Girişim Sermayesi Derby Traş Malzemeleri ve Tokai çakmaklarının üreticisi Azmüsebat Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin yüzde 48.81 oranındaki hisselerini porföyüne dahil etmek üzere hisse alım sözleşmesi imzaladı.

Haberin Devamı

Hisse devir işlemi, hisse alım sözleşmesinde tarif edilen ön koşulların gerçekleşmesi ve ilgili kamu kurum ve kuruluşlarından gerekli izinlerin alınmasının ardından gerçekleşecek. Azmüsebat Çelik’in sahibi olan Cansu Ailesi, hisse devri sonrasında da yönetimde kalmaya devam edecek. 1987’de Cansu Ailesi’nce kurulan Azmüsebat Çelik Sanayi, 30 yıla yakın süredir Türkiye’nin tek entegre traş bıçağı ve çakmak ekipmanları üreticisi olarak faaliyet gösteriyor. 1987’de Japon Tokai firmasının doldurulmayan tip çakmaklarını Türkiye’de üretmeye başlayan grup, daha sonra dünya üzerinde yalnızca Türkiye’de üretilen doldurulan ve taşı değiştirilen tip çakmakların da üretimini yapmaya başladı.

ALİ DESİDERO

Azmüsebat Çelik Sanayi, Derby ve Tokai markasında kullandığı ‘Ali Desidero’ tiplemesi ile TV reklamlarında dikkat çekti. Derby, ‘Haydi hayırlı traşlar’, Tokai de ‘Çakar çakmaz çakan çakmak’ reklam kampanyaları ile akıllara kazındı. Türkiye’de geniş ve sadık bir müşteri kitlesi yakalayan grup, 2000’li yıllardan sonra oynar başlıklı üç bıçaklı tıraş kartuşu ve makinası üretimine başladı. Mayıs 2004’te kozmetik birimini devreye alan grup, tıraş kremi ve tıraş köpüğü üretimlerine de girdi. Grup, Tuzla’daki 45 bin dönümlük arazi üzerinde Tokai Çakmak Fabrikası, Derby Traş Bıçağı Fabrikası ve Kozmetik Fabrikası olmak üzere 3 fabrikada üretimini sürdürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!