Sütaş, Romanya'da fabrika satın aldı

Güncelleme Tarihi:

Sütaş, Romanyada fabrika satın aldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2013 15:35

Sütaş, Makedonya'nın Başkenti Üsküp'ün ardından Romanya'nın Başkenti Bükreş'te satın alma işlemlerini tamamladığı süt ve süt ürünleri tesisi ile Balkanlar'a ikinci adımını attı.

Haberin Devamı

Söz konusu satınalmaya ilişkin açıklamaya yapan Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, Sütaş'ın, doğal lezzetini yaymak üzere büyümeye devam ettiğini belirtti.

Yılmaz, “Romanya ile birlikte 1 yıl içinde Balkanlar'daki ikinci yatırımımızı yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Romanya'daki tesisimizin devreye girmesiyle Avrupa Birliği pazarlarına da ulaşmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Romanya'nın Balkanlar'da çok önemli bir pazar olmasının yanı sıra Avrupa için stratejik öneme sahip bir erişim noktası olduğunu vurgulayan Yılmaz, Romanya'daki tesislerinin günlük 500 tonluk kapasiteye sahip olduğunu ve ülkede bu kapasitenin gerektirdiği süt üretiminin gelişmesi için üniversite, üreticiler, sektörün diğer paydaşları ve hükümetlerle işbirliği içerisinde çalışacaklarını dile getirdi.

Haberin Devamı

Yılmaz, süt ürünleri tesislerinin ardından, süt hayvancılığı çiftlikleri, yem fabrikası, geri kazanım ve enerji üretimine yönelik tesisler ile yatırımlarına devam edeceklerini aktardı.

Bir yıl içerisinde Sütaş'ın Romanya'daki doğrudan istihdamının 300 kişiyi aşmasını, yatırımlar tamamlandıktan sonra ise bu sayının 500'e ulaşmasını beklediklerini belirten Yılmaz, “Süt ürünleri sektörünün bitkisel tarım, hayvancılık, lojistik ve hizmetler sektöründe yarattığı dolaylı istihdam da göz önüne alındığında, Sütaş'ın bu yatırımının da bölgede üretim, istihdam ve gelir dağılımı açısından önemli sonuçlar doğuracağını öngörüyoruz” görüşünü paylaştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!