Tablete özel Hürriyet 1 numaraya yerleşti

Güncelleme Tarihi:

Tablete özel Hürriyet 1 numaraya yerleşti
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2013 00:00

Hürriyet, Türkiye’nin en çok okunan gazete uygulaması Hürriyet E-Gazete’den sonra Hürriyet Tablet uygulamasını da hayata geçirdi. “Tabletteki Hürriyet değil, tablete özel Hürriyet” sloganıyla tanıtılan ve Apple Store’de 1 numaraya yerleşen bu yeni uygulamayı Tablet-Mobil Koordinatörü Emre İskeçeli anlattı.

Haberin Devamı

THE Daily Telegraph gazetesinde geleceğe yönelik yazılar yazan İngiliz bilim felsefecisi Adrian Berry, 80’lerin sonunda “Benim Gazetem” adlı bir yazı kaleme almış. Şöyle diyor: “Geleçeğin gazetelerine ulaşabilmek için tüketicilerin ne gibi ev aletlerine ihtiyaçları olacak? Evdeki televizyonlar bu işi gayet iyi yerine getirebilir, ama trene binerken ya da parka giderken insanların yanlarına alamayacağı kadar cüsseliler. En akla yakın görünen alet ‘Kişisel Sayısal Yardımcı’, yani taşınabilir kişisel bilgisayar. Hele bir de faks, günlük, takvim ve not defteri olarak kullanılabilirlerse 300 pounda kendilerine pek çok evde yer bulabilirler.” Berry’nin makalesini süsleyen illüstrasyonda ise bir adam, parkta piposunu içerken bugünkü tabletleri andıran bilgisayarını okuyor. Tek farkla; onunkinin anteni var.

Haberin Devamı

EN ÇOK OKUNAN TABLET GAZETESİ

Çok değil, sadece 3 yıl önce hayatımıza giren iPad ve onu izleyen android tabletlerle okuma alışkanlıkları hızla değişti. 1948’den beri Hürriyet’in en iyi başardığı şeylerin başında geliyor “değişim”... Biz de bu rüzgâra kayıtsız kalmadık ve 2011 yılının Mart ayında Hürriyet E-Gazete uygulamasını hayata geçirdik.

/images/100/0x0/55eaf905f018fbb8f8a2a890

Uygulama bugün, Türkiye’nin en çok okunan tablet gazetesi... Toplamda ücret ödeyen abone sayısı 16 bine ulaşarak, ücretsiz rakiplerinin ulaştığı rakamları geride bıraktı. Hürriyet okurları, E-Gazete uygulamasını günlük 50 bin, haftalık 350 bin kez ziyaret ediyor.
2011’de dünyada 72 milyon adet olan tablet satışları, 2012’de yüzde 78’lik bir artışla 128 milyon adede yükseldi. Yine geçen yıl ortalama tablet fiyatı da yüzde 15 geriledi. Türkiye’de 2013 sonunda, GSM operatörlerinin de düzenledikleri kampanyalarla, tablet sayısının 1 milyonu bulması bekleniyor. Tablet okurunun beklentisi de farklılaşıyor, ilgi alanları değişiyor. Okuduğu haberin videosunu da izlemek istiyor, farklı spor dalları hakkında analizler okumak, dünyadan ilginç fotoğraflar görmek, Hürriyet Dünyası’nda hazırlanan içeriği ‘parmağının ucunda’ hissetmek istiyor. Biz de titiz bir araştırma ve uzun bir çalışma sürecinin ardından “Hürriyet Tablet” uygulamasını hazırladık.

Haberin Devamı

APPLE STORE’DA 1 NUMARAYIZ

Benzersiz bu yeni uygulama bir haftadır Apple Store’da en çok indirilen uygulamalar arasında 1 numarada... Çok olumlu geri dönüşler alıyoruz. Hürriyet Tablet’te, Manşet, Güncel, Ekonomi, Spor, Kelebek, Seyahat bölümlerinin yanı sıra Cumartesi ve Pazar eklerinin bambaşka yorumları yer alıyor. Günün videosu ve foto galeriler çok beğeniliyor. HTML5 tabanlı bir uygulama olduğu için, reklamverenler için de cazip...
Öncelikli hedefimiz abone sayısında tablette de basının lideri olan E-Gazete uygulamamızı yakalamak ve geçmek, daha sonra da Türkiye’de tablet kullanım alışkanlıklarına şekil vermek...

Dijital dönüşüm Kafka ile başladı

Haberin Devamı

“HÜRRİYET’i dijital çağa nasıl taşımalıyız” diyerek, tam bir yıl önce ‘Kafka Projesi’ni hayata geçirdik. Avrupa’da, gazete, web ve tabletin bir arada çalışacağı ortamı başarıyla kuran örnekleri inceleyerek işe başladık. Hedeflenen ‘dönüşüm’ü gerçekleştirirken gözlemlerimizin büyük faydasını gördük. “Hürriyet tüm kanallarda, kullanıcısına servis ve içerik sağlar” diyerek kendimize yeni bir yol çizdik.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!